Naslovnica ŽIVOT Obavezno procitati: 10 zdravstvenih signala na telu koje ne smete ignorisati

Obavezno procitati: 10 zdravstvenih signala na telu koje ne smete ignorisati

gftfsvrtgdvfsd

Ljudsko telo je odlična mašina i ima svoje načine kojima pokazuje i izražava kada nešto nije u redu sa vašim zdravljem. Kada vam vaše telo signalizira, to treba shvatiti ozbiljno i posavetovati se sa lekarom.

1. Hladna stopala: Stopala vam mogu reći mnogo o vašem stanju srca. Poremećaj nervnog sistema je takođe povezan sa hladnim osećajem u predelu nogu.

2. Crveni dlanovi: Crveni dlanovi često ukazuju na probleme sa jetrom. Oni su uzrokovani dermatitisom ili ekcemom. Takođe mogu biti izazvani alergijom na određenu hranu, lekove ili pića.

3. Natečen vrat: U slučaju otečenosti, trebalo bi što pre da konsultujete svog lekara. Problemi sa štitnom žlezdom su vidljivi na prednjem delu vrata i to se često javlja kod žena u starosnoj dobi između 20 i 50 godina.

[adsenseyu4]

4. Beonjača: Ako beonjača nije bela onda imate problem. Promenjena boja beonjače može biti uzrokovana nedostatkom sna ili prehladom. Žutica i jetra se mogu prepoznati putem beonjače. Crvena boja može ukazati na virusne bolesti i hipertenziju.

5. Seda kosa pre četrdesete: Seda kosa se često smatra znakom mudrosti i zrelosti. To je prirodna pojava u 40. pa nadalje. Međutim značajna količina sede kose u 30. godini života je čest znak dijabetesa.

6. Crveno lice: Kod žena starosti od 30 do 55 godina, nagle promene na licu su česte. One su rezultat hormonalnih promena i začinjene hrane. Rumeni obrazi mogu biti znak hroničnog oboljenja kože (rozacea) koje se javlja kod žena.

7. Promene na noktima: Nokti mogu da pruže važne podatke za sveukupno zdravlje vašeg tela. Nokti imaju različite stanje koje ukazuju na bolesti. Za sve abnormalne promene u prirodnoj strukturi i izgledu noktiju treba se konsultovati sa lekarom.

8. Gubitak obrva: To je prirodan proces da gubite obrve sa godinama. Nagli gubitak u obrvama može biti rezultat poremećaja u radu štitaste žlezde.

9. Ispucale usne: Ispucale usne su rezultat temperaturne promene. Redovno ispucale usne ukazuju na nedostatak vitamina B i cinka. To je znak gljivične infekcije.

10. Beleg: Neki od njih mogu biti veoma opasni i treba ih uzeti za ozbiljno, pogotovo one koji nastaju usled preteranog izlaganja suncu.

Webtribune.rs

[adsenseyu1]