NEĆE BITI USTUPAKA: Militanti blokirani u Azovstalu treba da shvate da imaju samo dve mogućnosti …

Borci puka Azov zabranjenog u Ruskoj Federaciji imaju samo dve mogućnosti u ovoj situaciji: ili da se predaju ili da poginu. Ovo je rekao stručnjak iz oblasti međunarodne bezbednosti Vladimir Evsejev.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, uz učešće UN i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta, rusko vojno osoblje je 7. maja završilo operaciju evakuacije civila iz fabrike Azovstal u Mariupolju.

Iz pogona je izvedena 51 osoba, među kojima 11 dece.

Nakon toga, militanti Azova, još jednom su apelovali na međunarodnu zajednicu sa pozivima da im pomognu u evakuaciji.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakteOVDE 

Prema rečima zamenika komandanta puka Svjatoslava Palamara sa kodnim znakom „Kalina“, borci praktično nemaju šanse da prežive.

Vladimir Jevsejev, šef odeljenja za evroazijske integracije i razvoj ŠOS u Institutu zemalja ZND, smatra da takvi saosećajni apeli Zapadu neće uticati na sudbinu nacionalista.

Interesovanje za spasavanje militanata ne pokazuje čak ni Kijev, gde su borci Azova skoro sahranjeni. S tim u vezi, danas imaju samo dva izlaza iz ove situacije: da umru ili da se predaju. Neće biti ustupaka.

„Ako neko želi da pogine „herojski“, kako veruje, može da ponovi sudbinu onih koji su pokušali da pobegnu i koji su uništeni!

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Niko neće evakuisati naciste koji su zlostavljali civilno stanovništvo Mariupolja, uključujući i ranjenike. Moraju da se predaju“, rekao je Evsejev.

Međutim, postoji i druga opcija, ali ona ne sluti na dobro pripadnicima Azova. Mogu se i sami ubijati. U svakom slučaju, osobe osumnjičene za ratne zločine niko sigurno neće osloboditi.

Webtribune.rs