NASA snimila na Marsu savršeno isklesanu kamenu građevinu

mars-strukture

Crvena planeta ne prestaje da nas iznenađuje. NASA-ini roveri, koji istražuju ovu planetu, svakodnevno šalju fotografije detalja iz marsovskog okruženja. Za mnoge od tih detalja bi se moglo reći da predstavljaju veštački izgrađene strukture.

Pojedinci koji prate pojavu NLO-a smatraju da se na slikama sa Marsa definitivno vide veštački stvorene strukture. Skot Vering sa vebsajta UFO Sightings daily  kaže:

“Ovo je odličan dokaz da je život na Marsu postojao, a možda i dalje postoji. Zašto arheolozi širom sveta ne potraže u arhivama informacije o ovim jedinstvenim otkrićima. Izgleda da se većina njih ne usuđuje da misli široko”.

Dr Brandenburg smatra da je sasvim normalno da, ako je nekada na Marsu živela neka civilizacija, sada otkrivamo fizičke dokaze njenog postojanja.

Dr Brandenburg je doktorirao na temu teorije plazme na Univerzitetu u Kaliforniji i trenutno proučava ovu tematiku kao fizičar u kompaniji Orbital Technologies u Medisonu u Viskonsinu.

Poznato nam je da je pre oko 500.000 godina bilo vode u tečnom stanju na površini crvene planete, što znači da je atmosfera na Marsu bila slična Zemljinoj, što dalje upućuje na mogućnost da je bilo uslova za život na ovoj planeti.

Ipak, i dalje ostaje pitanje da li su zaista neki vanzemaljci nazivali crvenu planetu svojim domom.

tockovi-mars

Strukture koje se vide na slikama definitivno su neobične. Međutim, postavlja se pitanje da li neobično znači i veštački stvoreno.

Kod ovakvih fotografija, uvek postoji mogućnost da se naš um poigrava sa nama i da primećujemo oblike koji u stvarnosti ne postoje.

Ipak, niko ne može otpisati ni u mogućnost da to zaista jesu objekti koje je neko napravio pre više stotina godina.

I jedno i drugo objašnjenje ima 50% šanse da bude istinito, jer trenutno niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da li je na crvenoj planeti nekada bilo života.

Jedna stvar je svakako sigurna – NASA-ini roboti su spazili i uslikali veoma čudne stvari na ovoj planeti, uključujući svemirsku krabu, razne statue, točkove, piramide, itd.

Da li je moguće da se pareidolija javlja baš u svim tim slučajevima ili tu postoji i nešto više od optičke varke? Da li je moguće da su NASA-ini roveri uslikali raznovrsne strukture na površini jedne od najinteresantnijih planeta u Sunčevom sistemu?

Webtribune.rs