Narodni protesti i u Novom Sadu, Kragujevcu, Kraljevu, Čačku, Požegi, Zrenjaninu…

U Novom Sadu se održava protest „Sve mora da stane“ u organizaciji više opozicionih partija i organizacija.

Nakon skupa na Trgu slobode, nekoliko hiljada okupljenih građana krenulo je u komemorativnu šetnju. Na početku kolone je veliki transparent „Sve mora da stane“.

Kolona je krenula Jevrejskom ulicom, a trenutno je na Bulevaru oslobođenja i ide prema Dunavu.

Problem je što policija ne obezbeđuje šetnju, tako da pojedini vozači automobila pokušavaju da prođu pre blokade.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Protesti se održavaju i u Kraljevu i Čačku. U Požegi je u toku protest protiv nasilja, koji je počeo u 18 časova na Trgu slobode. Okupljanje je organizovalo udruženje Inicijativa za Požegu, a na okupljanju građani međusobno razgovaraju o načinima na koji bi trebalo da se reši problem nasilja u školama i celom društvu.

I u Zrenjaninu je u toku skup „Srbija protiv nasilja“ u okviru koga se grupa građana spontano okupila na gradskom trgu, kod spomenika Kralju Petru. Na tom mestu nalaze se sveće i gračke, kao i poruke ostavljene stradalim đacima na Vračaru.

Na zrenjaninskom skupu nema govornika, javlja reporterka Danasa. Okupljanjem u centru svog grada Zrenjaninci su poslali snažnu poruku da se protive svakoj vrsti nasilja, u školama i društvu.

U Kragujevcu je protest „Srbija protiv nasilja“ večeras na dve lokacije. Protest organizuju sami Kragujevčani bez učešċa političkih stranaka kod Krsta, u pešačkoj zoni u centru grada i na Đaĉkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije. Skup je zamišljen tako što ċe se građani sresti kod Gimnazije, a potom otiċi u zajedničku protestnu šetnju, javlja reporter Danasa iz ovog grada.


(Mediji)

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte