Naslovnica U FOKUSU Na ulicama 50.000, građani traže ostavku Vučića

Na ulicama 50.000, građani traže ostavku Vučića

Protestni skup opozicije, „Srbija protiv nasilja“, povodom masovnih ubistava u Srbiji, održava se u Beogradu.

Prvo su ispred Narodne skupštine pročitani zahtevi opozicije, nakon čega je krenula šetnja do Vlade Srbije. Organizatori su saopštili da se, prema policijskim procenama, na ulicama Beograda okupilo više od 50 hiljada ljudi. Protestni skupovi u nekoliko gradova u Srbiji.

Organizatori su najavili da će skup biti organizovan bez govora i obraćanja i da će za zahteve, koji su pročitani na početku, vlastima dati rok za ispunjenje do petka, 12. maja.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

Organizatori su naveli i da organizuju protest kako bi se izborili da se tragični događaji, „koji su u crno zavili društvo“ u Srbiji, nikada više ne dogode.

Protest organizuju Demokratska stranka, Narodna stranka, Zeleno levi front – Ne davimo Beograd, stranka Zajedno, Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Sindikat Sloga i Pokret za preokret.

„Protest nije stranački i dobrodošli su svi građani i organizacije koji žele da podrže borbu protiv nasilja, bez ikakvih podela, a skup će se odvijati bez stranačkih obeležja“, saopštili su organizatori.

 


(N1

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu1]

[adsenseyu4]