NAJNOVIJE: Masakr na Cetinju – Najmanje 11 mrtvih u pucnjavi

Jedanaest osoba je ubijeno, a šestoro ranjeno u pucnjavi u cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, potvrđeno je za RTCG iz Uprave policije.

Mediji javljaju da je tragediji prethodio porodični sukob, nakon čega je napadač nasumice pucao na prolaznike na ulici. Napadač je pucao i na policiju, a u tom obračunu je ubijen.

U cetinjskoj bolnici hospitalizovane su četiri ranjene osobe, dok je dvoje transportovano u Klinički centar u Podgorici.

Iz Urgentnog centra su za TVCG kazali da je jedan muškarac primljen sa najtežim povredama glave i grudnog koša. Tri pacijenta su hitno morala u operacionu salu.

Ivan Ivanović, v.d. direktora cetinjske bolnice, izjavio je za TVCG da su dve osobe koje su hospitalizovane u toj ustanovi van životne opasnosti, a da je jedan pacijent nakon zbrinjavanja pušten na kućno lečenje.

Prema nezvaničnim saznanjima, napadač je 34-godišnji muškarac, koji je pucao i na decu, navodi RTCG. Televizija Vijesti javlja, pozivajući se na izvore iz policije i tužilaštva, da među poginulima ima i maloletnih osoba.

Očevici kažu da je napadač išao kroz naselje i nasumično pucao na građane koji su se tu zatekli.

Taj deo grada je blokiran, pojačano je prisustvo policije, a okupio se i veliki broj građana Cetinja.

Među ranjenima je i jedan policajac. Policija se povodom ovog slučaja još uvek nije zvanično oglasila.

Oglasio se Abazović: „Dogodila se tragedija koju Crna Gora ne pamti“

Crnogorski premijer Dritan Abazović oglasio se povodom današnje masovne pucnjave na Cetinju, u kojoj je ubijeno 11 osoba, a šestoro ljudi ranjeno.

„Dogodila se tragedija koju Crna Gora ne pamti“, napisao je Abazović na svom Telegram kanalu.

„Pozivam sve građane Crne Gore da mislima zajedno budemo uz porodice nevino stradalih žrtava, njihove rođake, prijatelje i sve građane Prestonice Cetinje“, dodao je crnogorski premijer.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

(b92,net, sputnik, rtcg, rts.rs)