Naslovnica SPEKTAR Najnovija vest: Dolazi novi ministar odbrane – Šojgu odlazi na drugu dužnost

Najnovija vest: Dolazi novi ministar odbrane – Šojgu odlazi na drugu dužnost

Predsednik Rusije Vladimir Putin predložio je Andreja Belousova za novog ministra odbrane, javila je pod oznakom „hitno“ agencija „RIA Novosti“, a nedugo nakon toga iz Kremlja je saopšteno da je imenovan za novog ministra odbrane RF.

To je izjavio portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je izjavio da je ruski predsednik odlučio da na čelu Ministarstva odbrane bude civil kako bi ovo ministarstvo bilo više otvoreno za inovacije i nove ideje.

Kako je istakao, neće biti promena u samom vrhu ruskog Generalštaba.

„Savet Federacije primio je spisak kandidata koje je predložio ruski predsednik Vladimir Putin za funkcije šefova niza federalnih ministarstava i resora. Za konsultacije su predloženi: za mesto ministra odbrane Andrej Removič Belousov“, navedeno je prethodno na Telegram kanalu Saveta federacije.

Takođe, ruski predsednik ponovo je predložio Sergeja Lavrova za ministra spoljnih poslova Rusije.

Ruski predsednik predložio je razrešenje Nikolaja Patruševa dužnosti sekretara Saveta bezbednosti Rusije i imenovanje na njegovu poziciju Sergeja Šojgua.

Dmitrij Peskov rekao je da će Šojgu na mestu sekretara Saveta biti zamenik predsednika u komisiji za vojnu industriju i dodao da će Kremlj naknadno objaviti koja će biti nova pozicija Patruševa.

Predloženo je i ponovo imenovanje Sergeja Nariškina za direktora ruske Spoljne obaveštajne službe, kao i da direktor Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije ostane Aleksandar Boritnikov, a da funkciju ministra unutrašnjih poslova i dalje obavlja Vladimir Kolokolcev.

Za ministra pravde predložen je Konstantin Čujčenko, a za ministra za civilnu odbranu, vanredne situacije i pomoć u katastrofama Aleksandar Kurenkov.

(RT)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social