Naslovnica U FOKUSU Masovni ruski udari: Otvorila se 2 nova pravca za napad!

Masovni ruski udari: Otvorila se 2 nova pravca za napad!

Rusija je u ponedeljak rano ujutro započela ponovo snažnu artiljerijsku vatru, kao i masovne avio udare planirajućim avionskim bombama FAB-500, FAB-1.500 i FAB-2000 po ukrajinskim položajima u Černigovskoj i Sumskoj oblasti na severu Ukrajine.

Ovo ukazuje, da posle otvaranja Harkovskog i Kupjanskog pravca sledi otvaranje treće i četvrte operativne zone, što ukazuje da se otvara za upad još jedan pravac borbenih dejstava.

U Harkovskoj oblasti trenutno ruska vojska zauzela je teren širine 70-80 km od ruske granice i po dubini 7-8 kilometara.

Trenutno se osvijaju žestoke ulične borbe u gradu Volčansku.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je je zatražio od ukrajinskog generalštaba da hitno prebaci maksimalnu količinu ljudstva i borbene tehnike sa Odeskog i Hersonskog pravca u Harkov.

Upravo se desilo ono što je ruski generalštab i čekao.

Ukrajinci sami otvaraju operativni porostor kod Hersona, Odese i Nikolajeva za rusku vojsku i forsiranje reke Dnjepar.

Ono što je za sad enigma u celoj priči jeste, koliko je operativnih grupa pripremio ruski generalštab sa rezervama, koje mogu samostalno ostvariti operativno-strateške ofanzivne i odbrambene operacije.

Glavni nedostatak Ukrajinaca je što su oni kao što smo već pisali svoju operativno stratešku rezervu potrošili.

Međutim, glavno pitanje koje se nameće jeste, da li će NATO smeti da uvede 2-3 korpusa snaga za brzo reagovnje i brzo raspoređivanje u Ukrajinu, kako bi se sprečio kolaps ukrajinske odbrane.

Inače, sam francuski predsednik Makron tvrdi, da je dupla crvena linija upravo pad Harkova i ruska ofanziva na taj grad.

Kritična tačka za odluku je veoma blizu.

(Tv Front)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social