Naslovnica IZA OGLEDALA Misteriozni objekat će proleteti pored Zemlje 2017. godine, a naučnici nemaju pojma...

Misteriozni objekat će proleteti pored Zemlje 2017. godine, a naučnici nemaju pojma šta je to

[adsenseyu2]

fgmnhgshn

[adsenseyu3]

Mnogi veruju da je u pitanju „vanzemaljska sonda“ i nazivaju ga 1991 VG, ali niko ne zna šta je u stvari to što će proći pored Zemlje 2017. godine.

Misteriozni objekat je prvi put uočio astronom Džejms Skoti sa Univerziteta u Arizoni 1991. godine i nazvao ga 1991 VG.

Neki veruju da bi ovaj neobični svemirski objekat mogao biti vanzemaljska sonda, dok drugi kažu da je to svemirski krš ili manji meteorit. Ipak, astronomi još uvek ne znaju šta je ovaj objekat. Neki stručnjaci smatraju da bi to mogao biti deo rakete Apolo 12, ali Skoti je naveo da se tajming ne poklapa.

„Ispitali smo svaku mogućnost da je objekat veštačkog porekla i ustanovili da se nijedna od njih ne uklapa“.

Međutim, ima onih koji veruju da bi ovaj objekat mogao da bude deo tajne rakete koju su Sovjeti lansirali u orbitu a čija je namena još uvek misterija.

[adsenseyu4]

„Sovjeti su imali jednako moćne rakete kao Amerikanci, a umeli su i da zataškaju stvari kada im ne uspeju“.

Kada je objekat prvi put uočen pre dve decenije, imao je prečnik od oko 10 metara i prošao je na oko 440.000 kilometara od Zemlje, što je samo 75.000 kilometara dalje od razdaljine između Zemlje i Meseca.

Ono što je veoma čudno kada je ovaj objekat u pitanju jeste veoma brzo rotiranje i nejednak sjaj. Astronomi su rekli da se nijedan asteroid ne ponaša tako.

Da li je moguće da je u pitanju vanzemaljska sonda? Dankan Stil, astronom sa Univerziteta u Adelejdu u Australiji kaže da bi 1991 VG mogao da bude vanzemaljska sonda koja nas špijunira.

Objekat će proći pored Zemlje na leto 2017. godine, kada će moći da se vidi sa južne hemisfere naše planete.

[adsenseyu1]

Skoti je rekao da bi to mogao da bude otpadak od nekog sudara sa Mesecom.

Ali šta ako je objekat vanzemaljskog porekla? Možemo li da ga identifikujemo ili uopšte shvatimo? Šta ako je napravljen od veoma napredne tehnologije? Da li to možemo da prepoznamo?

Prema rečima matematičara sa Univerziteta u Edinburgu, postoji velika mogućnost da se u našem solarnom sistemu nalaze vanzemaljske sonde. Dankan Forgan i Arven Nikolson tvrde da ne možemo isključiti mogućnost da postoje vanzemaljske letelice u našem solarnom sistemu.

Oni su u svom radu potvrdili mogućnost da visoko napredne vanzemaljske rase koriste gravitaciono polje zvezda kako bi ubrzali svoje letelice. Interesantno je da i voyager sonde koriste istu ovu tehnologiju.

Webtribune.rs

[adsenseyu5][adsenseyu5]

[adsenseyu2]