Naslovnica U FOKUSU Na Krimu, Ukrajinci uništili ruski ratni brod

Na Krimu, Ukrajinci uništili ruski ratni brod

Kijev potvrdio da je izveo napad na Krim u kom su oštećena dva plovila ruske Crnomorske flote. „Odličan rezultat akcije“, navela je Ukrajina.

Podsetimo, u napadu Oružanih snaga Ukrajine na Sevastopolj tokom noći povređene su 24 osobe. Rusko ministarstvo odbrane je navelo da je napad izvršen na sevastopoljsko brodogradilište na Krimu sa 10 krstarećih projektila i tri brza čamca.

Slike koje su podeljene na društvenim mrežama prikazuju ogroman plamen.

Izvor iz ukrajinskoj vojno-obaveštajnog direktorata potvrdio je za Kijev post da je Ukrajina izvela taj napad, dodajući: „Imamo informacije da je došlo do uništenja velikog broda sa sletanje i jedne podmornice.“

To je odličan rezultat, naravno, rekao je taj izvor.

Preliminarni podaci ukazuju da je uništen ratni brod „Ropuša“.

Međutim, izvor Kijev posta nije naveo čime su napali Sevastopolj, rekavši: Neka neprijatelj sam shvati šta je promaklo njihovoj protivvazdušnoj odbrani.

[adsenseyu1]

Prvi čovek ukrajinskih vazduhoplovnih snaga Mikola Oleščuk je čestitao pilotima pod njegovom komandom, koji su izveli napad, navodeći da je reč o „odličnom borbenom poslu“, sugerišući da je napad mogao biti izveden raketama storm šedou.

Ovaj napad potvrđuje sve češća šuškanja da Ukrajina ozbiljno namerava da izvede veliku ofanzivu na Krim, poluostrvo koje je Rusija anektirala 2014.

Nakon prvobitnog šoka kada je iz Kijeva saopšteno da je napravljena diverzija na Krim u ranim jutarnji časovima, napadi na to poluostrvo ne prestaju.

Takođe, da se zaista nešto sprema potvrdio je i jedan presretnuti razgovor ruskog vojnika koji je prijatelju rekao da je čuo da Ukrajinci spremaju nešto veliko na Krimu, kao i da nameravaju da za napad spreme 150.000 vojnika.

Zvanični KIjev takođe nema običaj da potvrđuje napade na teritoriju koju Rusija smatra svojom, kao ni napade na Moskvu. Ovog puta jasno su stavili do znanja da su oni organizatori napada na luku od koje zavisi ruski izvoz žitarica.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

(B92)

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social