Naslovnica IZA OGLEDALA Misteriozno predviđanje: Bil Gejts uložio milijarde dolara u firmu koja proučava turbo...

Misteriozno predviđanje: Bil Gejts uložio milijarde dolara u firmu koja proučava turbo karcinome

Fondacija Bila i Melinde Gejts je privatna fondacija osnovana 2000. godine od strane Bila i Melinde Gejts sa ciljem poboljšanja globalnog zdravlja, obrazovanja i ekonomske pravde.

Fondacija je poznata po velikodušnim donacijama i ulaganjima u različite projekte širom sveta.

U ovom slučaju, Fondacija Bila i Melinde Gejts je uložila milione dolara u francusku biotehnološku kompaniju koja se bavi istraživanjem i razvojem tehnologija za obnavljanje imunološkog sistema pacijenata sa rakom.

Ovakva ulaganja su važna jer biotehnološke kompanije često predstavljaju ključnu kariku u inovacijama u medicinskoj industriji, posebno u oblastima kao što su onkologija i imunoterapija.

Obnova imunološkog sistema pacijenata sa rakom može biti od vitalnog značaja u borbi protiv bolesti. Rak često uzrokuje oslabljenje imunološkog sistema, što može otežati telu da se bori protiv bolesti.

Stoga su istraživanja i tehnologije usmerene na jačanje ili obnavljanje imunološkog sistema ključni koraci u razvoju efikasnijih terapija protiv raka.

Fondacija Bila i Melinde Gejts uložila je milijarde dolara u francusku biotehnološku kompaniju koja radi na obnavljanju imunološkog sistema pacijenata sa rakom, dok svetska elita nastavlja da pravi velike korake u lečenju turbo karcinoma.

U decembru, Fajzer se kladio na 43 milijarde dolara da će turbo rak postati najunosnije područje lečenja, šokirajući svet medicine akvizicijom Seagena, male farmaceutske kompanije koja leči rak i trenutno zarađuje samo 2 milijarde dolara godišnje.

Nova akvizicija kompanije Fajzerzer znači da će moći da leče sedam od 10 najbrže rastućih karcinoma na svetu. Nije loše za kompaniju koja želi da uhvati tržište i reši sam problem koji izaziva.

Sada je Gejts, koji ima dugu istoriju „predviđanja“ katastrofalnih događaja, sledio vođstvo kompanije Fajzer ulažući milijarde u „eksperimentalno istraživanje raka“ dizajnirano da „obnovi imuni sistem“.

Gejts fondacija, koja je uložila milijarde u vakcine protiv Covid-19, sada koristi deo svog profita da uloži novac u Smart Immune, francuski biotehnološki startup.

Smart Immune će koristiti sredstva Gejts fondacije da sprovede eksperimentalno ispitivanje tehnologije u ranoj fazi na pacijentima sa rakom kako bi obnovili njihov imuni sistem nakon hemoterapije.

Smart Immune je takođe dobio grant od 17,5 miliona dolara i ulaganje u kapital od Evropskog saveta za inovacije.

Izvršna direktorka Karine Rossignol rekla je za Financial Times da se Smart Immune sada nada da će privući dalje investicije zainteresovanih strana kako bi dalje razvijao svoje istraživanje.

„Naš rad na obnavljanju imunološkog sistema pacijenata je posebno uzbudljiv za globalno zdravlje jer koncept ima primenu ne samo u onkologiji već i u lečenju zaraznih bolesti kao što je HIV“, rekla je ona.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social