Ministarka privrede Austrije: Embargo na uvoz ruskog gasa jasna crvena linija za Austriju, ni mi, ni Nemačka ne bi izdržali

Embargo na uvoz ruskog gasa je „jasna crvena linija” za Austriju poručuje ministarka privrede Austrije Margarete Šrambek.

Šrambek je, medijima nemačke „Funke grupacije”, rekla da se ne smeju upućivati odgovarajući signali, ako se tako ne može izdržati.

„Ni mi, ni Nemačka ne bi izdržali”, naglasila je ona dodajući da su Austrija i Nemačka jasno protiv embarga na ruski gas jer bi to više štetilo nego što bi koristilo.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakte OVDE 

Šrambek je poručila i da Nemačka neće u budućnosti moći da računa na skladišta gasa u Austriji predviđena za tu zemlju, kao što postoje u mestu Haidah, preneo je Tanjug.

„Novcem poreskih obveznika možemo da se brinemo samo o skladištima koji služe za austrijske potrebe. Ne možemo novcem naših poreskih obveznika kupovati gas za Nemačku, Francusku ili Holandiju”, objasnila je ona.

Skladište u Haidahu, koji je u vlasništvu Gasproma, trenutno je gotovo prazan.

Austrija se u popunjavanju skladišta fokusirala najpre na pokrivanje domaćih potreba, a cilj je da se popunjenost skladišnih kapaciteta podigne sa trenutnih 18 na 80 odsto.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE