Naslovnica ŽIVOT Mesečni horoskop od 23. septembra do 22. oktobra

Mesečni horoskop od 23. septembra do 22. oktobra

horoskop vaga

[adsenseyu2]

Pročitajte šta vam predviđaju zvezde u periodu vladavine horoskopskog znaka Vaga od 23. septembra do 22. oktobra, šta vas čeka na poslu, u ljubavi, hoćete li se slagati sa ukućanima, kako će vas služiti zdravlje…

OVAN (21. 3. – 20. 4)

Posao

Veoma ste nezadovoljni na poslu i zbog toga intenzivno razmišljate o promeni radnog mesta. Ponuda će stići od jednog prijatelja, ali budite jako oprezni jer ovih dana Mars, vaš vladar, menja znak. Takođe, možda je reč o poslu o kojem dugo razmišljate, ali nikako da ga ostvarite. Međutim, kako vladar karijere i uspeha krajem septembra pravi povoljne aspekte otvoriće se uslovi za realizaciju.

Finansiska situacija je i dalje nestabilna, a troškovi iznenadni i neočekivani, što unosi dodatni nemir i nervozu u vaš život. Ipak, uspećete da dobijete nekoliko honorarnih poslića koji će koliko-toliko poboljšati materijalne prihode.

Mnogi predstavnici znaka će se zaposliti preko veze, zahvaljujući podršci osoba na položaju. Najpovoljnije mogućnosti za zaposlenje su u oblasti spoljne trgovine, industrijske vproizvodnje ili u restoranima. Bolje će prolaziti Ovnovi sa višim obrazovanjem.

Ljubav

Ukoliko ste u braku izbegavajte sukobe, jer je partner hirovit, nepromišljen i raspoložen za svađu. Budite veoma oprezni ukoliko ste u paralelnoj vezi, jer se lako može obelodaniti već na samomom početku perioda.

Slobodni predstavnici znaka biće u situaciji da se sretnu sa osobama sa kojima su nekada bili u vezi. Ukoliko odlučite da ponovo pokušate, moglo bi da bude drugačije jer oboje imate više iskustva i mudrosti da se prilagodite jedno drugom.

Mladi Ovnovi najviše će biti okupirani provodom i zabavom, a biće i nekoliko prilika za nove ljubavne veze. Ne plašite se da ćete biti odbijeni, osluškujte svoje srce i sve će biti u redu.

Zdravlje

Vreme je za rekreaciju, kretanje, vežbe… Ojačajte imunitet da biste na vreme sprečili upale i infekcije.

[adsenseyu4]

BIK (21. 4. – 21. 5)

Posao

Zbog okreta Venere, vladajuće planete, tokom ovog perioda biće naglašeno polje imovine i porodice, a ni rezultati neće izostati. Bićete usredsređeni na posao, a ukoliko ga nemate, verovatno ćete uspeti da se zaposlite početkom oktobra. Posao neće dugo trajati, osim ukoliko vam Merkur u natalu nije retrogradan.

Da biste uspeli u poslu kojim se bavite, najbitnije je da ga radite sa ljubavlju, jer ćete u protivnom odustati. Komunikacija sa kolegama nije najbolja, pa su ovih dana moguće neprijatne situacije i konflikti na radnom mestu. Ali, s obzirom na podršku šefova, imaćete sve veće ambicije.

Ukoliko tražite posao najpre ćete ga naći u oblasti finasija, računovodstva, osiguranja, administrativni delatnosti, ali i estetike, medicine i poslova vezanih za socijalne ustanove.

Ljubav

Skloni ste mešanju poslovnog i privatnog života, sukobima i preteranom analiziranju partnerovog ponašanja što prilično komplikuje vezu koja je već dugo nestabilna. Pokušavaćete da uspostavite ravnotežu, ali bez usheha, čak nije isključen ni razlaz. Međutim, zbog toga nećete previše patiti, jer je na pomolu nova ljubavna avantura sa šarmantnom osoba koja će vam iz korena promeniti život.

Predstavnici znaka koji su u braku sredinom perioda uspeće da izglade većinu nesporazuma sa partnerom. Prisetiće se lepih trenutaka iz prošlosti, što će povećati šansu za zbližavanjem i bliskijim kontaktom. Ukoliko nemate zajednički hobi sa voljenom osobom, odmah ga potražite. To je najbolji način da se nesporazumi reše i veza stabilizuje.

Zdravlje

Manji problemi sa glavoboljom, stomakom i krvnom slikom. Neophodan vam je odmor, jer ste previše nervozni.

BLIZANCI (22. 5. – 21. 6)

Posao

Često ste bezvoljni, kasnite na posao, sukobljavate se sa kolegama, ne poštujete rokove, što bi moglo loše da utiče na vaš poslovni status. Srećom, situacija će se popraviti posle osmog oktobra, kada ćete se koliko-toliko vratiti u normalan poslovni ritam.

Kriza sa finasijama se nastavlja, kao i borba da dođete do novca, koji vam je više nego potreban za svakodnevne potrebe. Nadate se da će osobe kojima ste svojevremeno pozajmili novac uskoro izravnati račune, ali do toga neće doći, bar ne tokom ovog perioda. Zato, zasučite rukave i bacite se na traženje bilo kakvog honorarnog posla. Ali, nije baš tako crno kako vam se čini, jer će vam neočekivano stići novac od osiguranja, možda uzmete kredit i odjednom će se sve nekako rešiti.

Od sredine meseca poštujte rokove a zadatke odrađujte na vreme.

Ljubav

Tokom celog perioda ućivažete u blagodetima ljubavi. Ako ste bili u svađi sa partnerom, verovatno ćete se uskoro pomiriti, a ukoliko još niste našli srodnu dušu, sreća će vam se uskoro osmehnuti. Ovo je vreme kada ćete biti u stanju da zbog ljubavi srušite sve barijere, ali uvek imajte na umu da sve što je lepo ne traje dugo. Već sredinom perioda počećete da osećate krivicu što ste srećni, a neki nisu, ili ćete početi da okrivljujete sebe ili druge što vam se sreća ruši.

Žene Blizanci posebno bi trebalo da obrate pažnju sa kim ulaze u vezu, a mlade Bikove može iznenaditi neplanirana trudnoća. Stariji predstavnici znaka biće opterećenji osećanjem sramote ili gubitkom časti, pogotovo ukoliko su u braku.

Zdravlje

Vaš najveći neprijatelj je napetost. Pokušajte da se maksimalno opustite, što više šetajte, boravite u prirodi i društvu onih koji vam najviše prijaju.

[adsenseyu1]

RAK (22. 6. – 22. 7)

Posao

Oni koji su u privatnom poslu i partnerskom odnosu, sada moraju svesti račune. Predstoje sukobi zbog kontrola, inspekcija i finansija. Ako očekujete da neko uloži novac u vaš biznis, stavite mu do znanja sve mogućnosti. Može da se dogodi da neko zbog vas izgubi manji ili veći kapital. Nikako nemojte biti površni, neophodno je da ispitate sve opcije i eventualne posledice. Prekontrolišite knjige i knjigovođe ako ste privatnik, jer ćete zbog greški platiti kaznu i pokvariti dobre odnose. Sa kolegama se nećete razumeti, jer se mešaju u stvari koje ih se ne tiču. Izbegavajte zato kućne posete, zbližavanje i ćaskanje po hodnicima. Početkom meseca mogući su problemi sa dokumentima, papirima, a informacijama koje dobijate mogu biti pogrešne ili pogrešno shvaćene. Ovo je odličan period za one kojima je posao vezan za pisanje, naročito ako to zahteva neki vid borbe i odbrane, poput advokature. Verovatno ćete nešto novca pokloniti, dati u humanitarne svrhe ili nezancu za lečenje teške bolesti. Ipak, taj gubitak i davanje omogućuju da dobijete i stvorite kapital. Imaćete dovoljno novca u ovom periodu, ali i šansu da ga izgubite. Intuicija će vas ovog meseca najbolje služiti, zato je slušajte.

Ljubav

Svaki razgovor sada može da se pretvori u raspravu i sukob mišljenja, pa ako se ne kontroliše, da dovede do prekida koji i ne želite. Teško je kontrolisati ponašanje, ali pazite da ono što je dobro sada ne pokvarite, taj period srećom neće dugo trajati. Oni koji imaju loše aspekte u natalnoj karti sada su na posebnom iskušenju. I vreme je da sredite život!
Otvorena su vam vrata za promene, selidbe. Neki će stvarati porodicu, drugi iz nje odlaziti. Kod mladih parova, koji sada planiraju zajednički život, biće protivljenja roditelja. Zbog ovoga mogu nastati svađe i sukobi. Kod bračnih parova roditelji će se mešati i opet će biti uslova za sukobe, koji se kroz kompromis mogu izbeći, odnosi sačuvati i roditelji ispoštovati.
Ako u natalnoj karti nemate retrogradnog Merkura, sačekajte sa donošenjem važnih odluka. Polovinom meseca mogli bi se kajati, ali će se situacija razrešiti na opšte zadovoljstvo.

Zdravlje

Sredinom perioda moguće su virusne infekcije, povrede ekstremiteta, upale i prehlade.

LAV (23. 7. – 23. 8)

Posao

Iscrpljujete se, pogotovu ako radite posao u pokretu. Pozitivan stav vam pomaže da prevaziđete fizičku slabost ili loše zdravstveno stanje. Koncentrišite se i uskladite aktivnosti na vaše zdravlje, dnevne poslove i karijeru. Nemojte da se previše opterećujete, već radite samo u meri koja dovodi do poboljšanja situacije. Posao organizujte tako da budete što efikasniji, prvo sredite probleme koji vas ometaju i primenite neophodne mere. Verovatno se osećate teško i pretrpano obavezama, pa ne znate šta bi pre. I tada pobegnete u sanjaranje, a na kraju dana se posvađate sa svima jer ništa niste uradili. Najverovatnije ćete se početkom meseca sa nekim sukobiti. Ako vas nervira kolega, šef će biti na njegovoj strani. Neka vam zapovest sada glasi: samo da preživim dan, a sve probleme ne mogu da rešim odjednom. Ako imate partnera u poslu, interesi vam se sukobljavaju i može doći do prekida. Nezaposleni imaju priliku da dobiju pokroviteljstvo, zaposle se u akcionarskim društvima ili poslovima vezanim za nekretnine, kao i u restoranima, radionicama, prodavnicama, kancelarijama i medicinskim ustanovama.

Ljubav

Ovo je mesec iskupljenja i vraćanja sebi. Iskoristite moć molitve i meditacije, a ovo je i vreme lutanja u ljubavi. Neki Lavovi će samo sanjariti o tome. Platonske i tajne veze mogu se svesti na veliko ništa, a toga ćete biti svesni kada dođu iskušenja, jer sada sanjate ružičaste snove. Ti ideali urušiće se već krajem ovog meseca ako veza nije na čvrstoj osnovi. Početak oktobra počinje optimistično, sa velikim idealima i romantičnim snovima. Biće prilika za virtualna poznastva, ali u to se upustite samo ako smatrate da ste stabilni, inače će vam progutati sve vreme. Na kraju se možete osećati kao žrtva izdaje od imaginarne voljene osobe. Iskoristite zato dobre aspekte na bolji način.
Možete da početkom meseca sretnete jednu osobu u prevozu, na putu ili će vas povezati profesija, a da susret doživite kao fatalan. Takođe, može da se desi da ta osoba nije iz istog grada, države. Ipak, ta veza je stvarnija i ima više šansi za uspeh od virtuelne. Osobe u vezi početak meseca neka uživaju u lepoj atmosferi, uz sveće i vino. Sada mogu da se zbliže sa voljenom osobom, a te uspomene će kasnije dugo evocirati.

Zdravlje

Na zdravlje mislite unapred i ne čekajte da se razbolite. Sunce vam daje vitalnost i čuva vas, popravlja kondiciju, ali imate tendenciju da se iscrpljujete, pa može doći do pada imuniteta. Kontrolišite šećer i masnoće u krvi, opustite se uz muziku.

DEVICA (23. 8. – 22. 9)

Posao

Krajem septembra Jupiter i Mars napraviće konjunkciju u vašem znaku i kvadrat sa Saturnom, što će ostaviti trag u predstojećem periodu. Venera upravlja novcem, a Saturn nekretninama, ali i prometom, rizikom, proširenjem… Sa Jupiterom u Devici možete postaviti čvrst temelj nečemu što je postojalo samo kao šansa. Jesen će pojedinim Devicama doneti materijalno bogatstvo, beneficije, protežiranja i finansijski uspeh. Ako je neophodno ulaganje u privatan posao, nemojte se ustručavati da date sredstva, ali dobro izvagajte sve mogućnosti jer vam se možda pruža više nego što očekujete. Krediti su vam dostupni, ali uslovi kreditiranja su loši, pa će vam u vreme otplate biti veliki teret.

Na radnom mestu imaćete mir i harmoniju, sa zaposlenima i podređenima. Nezaposleni će lako dobiti posao, a tražite ga u sferi putovanja, izvoza-uvoza, spoljne trgovine, špedicije i avio transporta. Ovo je odličan period za pohađanje kurseva i unapređenje obrazovanja. Sve što sada naučite, biće vam vrlo korisno u budućnosti. Sa finasijama ćete imati problem samo ako budete trošili previše, zato budite oprezni.

Ljubav

Ako ste slobodni, budite u pripravnosti, postoje razne kombinacije. Jedna od njih je preko posla, radnog mesta ili kolega. Verovatno ćete nekoga doživeti kao nedostižnog, zbog razlike u godinama, vaspitanju, obrazovanju, društvenom statusu. Kako ste navikli da se stvari odvijaju onako kako ih organizujete, ovde će biti problema, jer ćete nesigurnost pokazivati temperamentnim istupanjem i agresivnim nametanjem. Budite pažljivi da tu osobu ne oterate pre nego što bilo šta i počnete, jer možete u određenim situacijama prenagliti.

Ipak, sve se dobro rešava. Venera je u dobrom aspektu sa Saturnom u ovom periodu, što predstavlja pouzdanost, trajnost i legalnost svega, bilo da je reč o osobi koja je bila u braku i krenula u separaciju, odnosno u razdvajanje od zvaničnog partnera. Oni koji su u vezi imaju problem zbog porodice, partner se ne dopada vašim roditeljima i moraćete da balansirate i pravite kompromise.

Ako ste u braku, pritisak i obaveze, naročito u prvoj dekadi, delovaće neizdrživo. Ipak, razmišljanje o razdvajanju će prestati zbog neočekivanog sleda dešavanja, možda i nenadane trudnoće.

Početkom oktobra zastanite i odložite donošenje odluke za kasnije. Ako bude ista, to je vaša sudbina.

Zdravlje

Ukoliko se pojave zdravstveni problemi, to će biti zbog nezdravih navika ili neadekvatne dijete. Svako preterivanje deluje problematično na organizam.

VAGA (23. 9. – 22. 10)

Posao

Mesec počinje prilično naporno, već ste iskusili Marsa u svom 12. polju, pa u zavisnosti od natalnih pozicija na njega ćete različito ragovati. Za sve Vage je zajedničko to da sada imaju energiju, samo je neophodno da je dobro kanališu. Trenutno je to najlakše kroz rad. Nije vam svejedno što sve morate sami, što je teret kuće i posla pao na vaša leđa, ali tako vam Univerzum ustvari pomaže. Probudite se i krenite u akciju, na početku je naporno i traži dosta truda, ali ćete uspeti ako pokušate istu stvar više puta. Ne ulazite u konflikte, svaki razgovor može da se pretvori u sukob mišljenja, a zbog kvadrature Jupitera i Saturna emotivniji ste i ranjivi. Fokusirajte se na ono što radite, šta god da je u pitanju i rezultati će stići.

Neke pripadnici znaka će biti skloni kavgi, jer sve što ste danima potiskivali, sada će pod uticajem aspekata da izbiju na videlo. Nažalost, to će se odraziti više na porodicu i dom, nego na druge oblasti.
U jesen očekujte poboljšanje finasijske situacije, naročito ako se bavite trgovinom, prevozom, sitnim zanatima ili komunikacijom, posredovanjem. Najteže je onima u privatnom poslu. Ako niste zaposleni ili hoćete da promenite posao, tražite ga u sferi komisione trgovine, osiguranja, zalagaonica, obezbeđenja, radionicama za popravku automobila, delatnostima vezanim za poresku službu, posrednišvo, menadžment i saobraćaj.

Ljubav

Emotivni ste, osećati napetost, rastrojenost i nekakav unutrašnji bes i ljutnju. Drugi su vam krivi za sve. Dozvolite drugima da imaju svoje mišljenje, naročito osobama u porodici. Mogući su konflikti sa ocem, suprugom, osobom koja vas na neki način organizuje, odnosno dominantnom figurom. Postoji mogućnost da reagujete u afektu, ša će vam kasnije biti žao, ali ono što se jednom kaže, više ne može da se vrati. Ako ste u braku, teško se usklađujete ako ne napravite kompromise. Partnerova preosteljivost vam ide na živce ili njegova predstava za javnost. Ne zaboravite da su sve to vaše projekcije. Vage koje su dugo u vezi, mogu planirati porodicu, moguća je trudnoća. Još ne znate gde biste živeli, a najlošija ideja je u zajednici sa roditeljima. Ako ste sami, imate priliku da upoznate osobu koja će vas fatalno privući, ali nije slobodna.

Ipak, borite se za njena osećanja na sve načine jer ju je sudbina dovela na vaš put.

Zdravlje

Oprez u saobraćaju, moguće su povrede, napadi i tuče zbog reakcija u afektu. Kazne zbog nepoštovanja pravila. Nervi su vam tanki, iscrpljeni ste, možete imati problem sa žuči i išijasom.

ŠKORPIJA (23. 10. – 22. 11)

Posao

Neočekivani preokreti kao i mogućnosti vezane za nove poslove daju vam nadu da je napokon nešto krenulo napred, da se nešto dobro dešava u vašem životu. Ipak, sve to prihvatite s rezervom. Iskoristite šanse koje vam se nude, ali ne očekujte da će ostati sve isto. Pazite šta potpisujete, tri puta pročitajte pre nego što parafirate. Polje komunikacija, informacija i kontakata sada je najugroženije. Neke stvari ćete morati da ponovite više puta, da bi ste ih doveli u red.

Imate sposobnost da se dopadnete drugima, vaša osećajnost i lepi maniri su takođe razlog popularnosti u ovom momentu.

Početkom meseca finasijska situacija je napeta, ali očekujte prihode kroz donacije, razne vidove tuđe pomoći i novac koji je ranije trebalo da stigne. Nema razloga za brigu.

Ako ste nezaposleni, akcenat stavite na rad sa komjuterima, tehnikom, kao i razne vidive radionica za popravku. Odgovara vam i sve što je vezano za estetiku, kozmetiku, dizajn, dekoraciju, ali i posao u zatvorenim institucijama.

Ljubav

Vreme je za romasu, ljubav, brak. Oni koji su u vezi, početkom oktobra će se obradovati zbog lepe vesti. Sa partnerom ćete se dobro slagati i stvarati planove za budućnost. Nije vam još jasno kako da rešite stambeno pitanje, a ideja o tome pojaviće se polovinom meseca, neočekivano.

Ako ste u braku, ljubomora jača, nadmećete se sa partnerom, neprekidne bezopasne svađe unose teskobnu atmosferu u dom i porodicu. Partner vas polovinom meseca može napustiti iznenada i neočekivano, iako je to već planirao ranije, ali sada su se stvorili uslovi.

Slobodnim pripadnicima znaka predstoji nezaboravna romansa, gde će osvajati i preotimati. Naglašene su strasti, a sve manipulativne tehnike sada su otvorene, pa kada dolazite kod osobe koja vam se dopada vodite računa o tome šta konzumirate.

Zdravlje

Problemi sa kašljem, grlom, virus koji bi mogao uticati na srce. Pažljivo u saobraćaju, naročito prilikom noćnih vožnji. Podložni ste infekcijama, osobe u vašem okruženju biće bolesne.

STRELAC (23. 11. – 21. 12)

Posao

Promena radnog mesta, nagoveštena od polovine meseca, dobija jasniju strukturu. Neočekivani problemi i kašnjenje plate sa dugovima koji se gomilaju, teraju vas da donesete odluku.

Ipak, svako zlo sa sobom nosi i nešto dobro, dugo ste bili nezadovoljni i sada uzimate stvari u svoje ruke. Retrogradni Merkur u prvoj nedelji oktobra, u jedanestom polju, nosi finansijske probleme. Stvari će krenuti na bolje, ali konkretno poboljšanje možete da očekujete tek od narednog meseca.

Ako ste nezaposleni, partner može da donese glas o slobodnom radnom mestu. Poslovi koji su sada aktuelni za vaš znak su vođenje knjiga, sekretarski poslovi, izrada kalendara, reklama, medicinske usluge, sitni zanati, perionice, zemljoradnja.

Narednih meseci imaćete potrebu da budete slobodniji i samostalniji u poslu i poželećete da istražujete svoje mogućnosti.

Ljubav

Bračnim partnerima ljubav će uglavnom kvariti finansijski problemi. Kako će novac biti problem kod obe strane, uzajamna optuživanja za nesposobnost rađaće nerazumevanje i neprijateljstvo. Ipak, serije svađa, kao i sukobi su bezopasni, a konflikti će se uglavnom završavati pomirenjem u noćnim časovima, u postelji. U ovom periodu naglašen je eros, strasti, seksualnost, dominacija polova.

Ako ste slobodni, fatalni susret može da se odigra na svakom mestu, zato očekujte da sretnete srodnu dušu bilo gde. Ukoliko ste u vezi koja traje već duže vreme i stabilna je, sada može da se produbi i da postanete još bliskiji sa partnerom.

Odluku o braku, ipak, donesite posle 10. oktobra. Jer, sve o čemu pričate i šta planirate pre tog perioda, neće imati težinu zbog planetarnih okolnosti, pa odluke lako mogu da „padnu u vodu“ i da se promene u drugoj polovini meseca.

Zdravlje

Nestabilno je već duže vreme, hronične bolesti možete lečiti alternativnim metodama, novim tehnologijama koje su u povoju.

JARAC (22. 12. – 20. 1)

Posao

Pazite šta pričate početkom meseca, iako ste na neki način zaštićeni. Osoba na položaju analizira svaki vaš gest, hvalisavost može skupo da vas košta. Postajete agresivniji, a to vam dodatno komplikuje život. Nezadovoljni ste, bunite se, bes kanališite kroz rad. Ovo je samo prolazni period, ako to znate, lakše ćete podneti početak oktobra kada sve krene naopako.

Ne ulazite u partnerske poslove, sačekajte da bolje procenite osobu koja dolazi s puno entuzijazma, a malo logike. Sve važne odluke ostavite za kasnije. Ovo je najbolji period za veliko spremanje na svim poljima.

Ako radite u vojsci, proizvodnji, građevini, očekujte protekciju i poziciju. Nezaposleni mogu tražiti posao u ovim oblastima i da ga dobiju preko veze. Odličan je period za advokate i sve koji verbalno nastupaju.

Ljubav

Slobodni pripadnici znaka mogu očekivati kombinaciju na poslu ili poznastvo sa osobom koja će ostaviti jak utisak. I trag na srcu, ako dozvolite. Ovo je mesec za ljubav, erotiku, ne i romansu, hemija je ključan faktor. Sve ili ništa… Želja je obostrana, a veza će biti kratkotrajna ako pokušate da je stavite u kalupe i pravila. Brak je na vetrometini, svađe zbog dece i novca, partner vas podbada i ne može da ćuti. Nije vreme za ishitrene reakcije, jer se zbog njih kasnije možete kajati.

Ako su vam deca odrasla jedno od njih može dobiti posao i tako vam smanjiti troškove. Parovi u dužoj vezi preispitivaće stavove, pa može doći i do raskida. Sve što ste dugo odlagali, sada ćete rešavati i znaćete šta dalje.

Zdravlje

Početkom meseca sve vam prija što jedete. Ako se ne budete kontrolisali, ugojićete se i podići nivo masnoća u organizmu.

VODOLIJA (21. 1. – 19. 2)

Posao

Privatne firme su pod znakom pitanja. Ako ne krenete u reorganizaciju poslovanja, možete staviti ključ u bravu. Napeti ste, nervozni, a osobe na položaju vas kontrolišu, pa ste rastrojeni. Koncentracija vam je slaba.
Svaki razgovor brzo prelazi u sukob mišljenja. Shvatićete da je ćutanje zlatno. U radu se preterano trošite i ne posustajete jer vam trebaju pare, a sve odoše na isplatu dugova i kredita.
Oni koji ne rade, neka uzmu s rezervom sve što im nude. Poslovni susreti, veze i novi kontakti sada vode u fijasko. Uglavnom su neuspšeni pokušaji i nesigurni dogovori. Uspeh u prezentacijama, školama, kursevima, aukcijama, kao i poslovima vezanim za zabavnu industriju, restorane, modu.

Ljubav

Na emotivnoj ste prekretnici, bilo da ste u braku, u vezi ili sami. Venera vam daje privlačnost i tajanstvenost. Možda se ne osećate najbolje, posebno ako vam je posao prioritet. A ljubav? Iznenadiće vas neočekivane strasti, potreba da osvojite i budete osvojeni, da osećate, dotaknete, probudite se. Ove ljubavi nisu bezopasne. Osoba puna samopouzdanja, magnetski privlačna i odlučna ne odustaje, kao da oseća da vam treba vreme. Dajte joj šansu ako ste sami. Ako niste, šansa će se dati sama. I prodrmati sve tradicionalne vrednosti i ono što ste izgradili, a niste hteli da menjate čak i ako nije valjalo. Birate između starog i novog, a vreme će presuditi. Oni u braku mogu se rastati, moguće su i promene mesta boravka. Polje doma i porodice je na vetrometini. Izvesni su rastanci i neočekivani obrti.

Zdravlje

Precenjujete svoje mogućnosti, što vodi u bolest i nervnu iscrpljenost. Shvatićete da su mnoge stvari prošle mimo vas, a mogle su biti i drugačije.

RIBE (20. 2. – 20. 3)

Posao

Vi ste od retkih srećnika na koje sada ne utiče toliko retrogradni Merkur. Zacrtali ste planove, imate mnogo ideja, ali vam je polje finansija ugroženo. Ne preterujte, naročito ako ulažete novac u posao. Želite da završite ono što ste počeli pre nekoliko meseci. Preliminarne dogovore zaključite od 9. oktobra.
Ovo je vreme inovacija, širenja produkcije, distribucije, posredništva. Uspeh zavisi od procene situacije i upornosti. Nemojte sada da se zadužujete, ne uzimajte kredite ako nije neophodno, teško ćete ih vratiti. Ovog meseca se ne opuštajte, usmerite se na ono što je važno. Nezaposlenima kućni prijatelj može pomoći početkom oktobra. Posle 15. oktobra možete dobiti i odgovor na nešto što dugo čekate.

Ljubav

Ako ste u stabilnom odnosu, ovo je period u kojem ćete želeti da promenite status. Emotivno ste sigurni, znate šta hoćete, ali odlažete razgovor sa partnerom. Možda želite da još malo analizirate situaciju. Vaš vladar Jupiter ide direktno, krajem meseca se otvaraju mogućnosti za proširenje doma i porodice, pa od polovine meseca jasno definišite šta želite.

Slobodni mogu da se vrate starim partnerima, javljaju se osobe iz prošlosti, sa kojima je došlo do naglog i burnog prekida. Razmišljate da opet pokušate. Saturn vam je naklonjen i možda to bude dobro ako promenite svoje stavove i sebe, a ne partnera. Brak je u iskušenju, može naići osoba koja vas magnetski privlači. Da li ćete situaciju iskoristiti ili ne, zavisi od vaših predispozicija, ali izazovi će postojati.

Zdravlje

Izvor problema je mentalni haos, vaš mozak radi velikom brzinom i zato ste napeti i nervozni. Obratite pažnju na glavobolje. Striktno poštujte saobraćajna pravila, nigde ne žurite.

Astrolog Mihailo Čukić (Novosti.rs)

[adsenseyu2]