Zašto se krije čudesna moć peptida koji zaustavljaju starenje – VIDEO

vladimir-havinson

Godišnje se potroše milijarde dolara širom sveta na kreme i losione kojima kozmetičke kompanije obećavaju zategnutu kožu bez bora. U opisu ovih proizvoda neizostavno stoji da oni usporavaju proces starenja kože.

Ipak, u većini slučajeva se radi samo o propagandnim porukama, bez konkretnih naučnih dokaza koji bi garantovali delotvornost proizvoda.

Ipak, brojna istraživanja su pokazala bi upotreba peptidnih bioregulatora mogla da dovede do prave revolucije u ovoj oblasti.

Profesor Hvainson, trenutni predsednik Međunarodnog udruženja za gerontologiju i gerijatriju i šef Instituta za bioregulaciju i gerontologiju u Sankt Peterburgu, posvetio je godine svog rada ovoj problematici.

Profesor Havinson se ovom temom bavi još od 1980-ih godina, kada su sovjetski vojnici, usled izloženosti radijaciji, pokazali znake prevremenog starenja i kada je bilo potrebno pronaći način da se proces starenja preokrene.

Nakon brojnih studija, naučnici su otkrili da je uloga peptida u kontrolisanju procesa starenja veoma značajna. Peptidi omogućavaju da se na bore deluje iznutra.

Peptida na tržištu ima u vidu dodataka ishrani, a kako svaki organ koristi određene peptide, peptidni dodaci ishrani mogu biti namenjeni krvnim sudovima, jetri, mozgu, pankreasu, očima, bubrezima i tako dalje. To znači da su peptidi korisni ne samo za zdravlje i dobar izgled kože, već i za celokupni ljudski organizam.

Istraživanja o ulozi i značaju peptida za ljudsko zdravlje se nastavljaju.

Doziranje peptidnih dodataka zavisi od potreba pojedinca i podrazumeva ciklično korišćenje. Za održavanje dobrog zdravlja dovoljne su dve kapsule dnevno tokom perioda od 30 dana, a ciklus se ponavlja nakon mesec dana pauze.

Peptidi se mogu smatrati budućnošću medicine i garancijom zdravlja.

Webtribune.rs