Medvedev: Makron mentalno oštećen – Previše udisao kokainska isparenja Zelenskog

Bivši ruski predsednik reagovao je na izjavu francuskog lidera Emanuela Makrona, koji je kazao da je Rusija pretrpela geopolitički poraz

Francuski predsednik Emanuel Makron je očigledno „oštećen“ nakon komunikacije sa kijevskim narkomanom Vladimirom Zelenskim, rekavši da je Rusija pretrpela geopolitički poraz, kazao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Naime, Makron je u intervjuu za „Opinion“ kazao da je Rusija pretrpela „geopolitički poraz“, započela proces „vazalne zavisnosti od Kine“ i „dovela u sumnju svoje istorijske saveznike“.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

„Izvesna osoba koja sebe naziva predsednikom Francuske izjavila je da je Rusija već geopolitički izgubila i da se pretvara u vazala drugih zemalja. Francuski predsednik je očigledno oštećen nakon komunikacije sa kijevskim narkomanom. Udahnuo je previše toplog pariskog vazduha, pomešanog sa isparenjima ukrajinskog kokaina koje je ispuštao njegov gost“, napisao je Medvedev na Tviteru.

Kako je naveo, geopolitički poraz se dogodio 2022. kada je NATO odbacio Rusiju, kada su u pitanju bezbednosne garancije, poručivši: ostavite nas na miru, nemamo vremena za vas.

„Sada se sve države članice NATO-a uspavljuju i bude misleći na Rusiju. Štaviše, neki posebno kukavički, kao i oni koji pate od fantomskih bolova, poput privremeno okupirane Poljske i naših baltičkih provincija“, dodao je.

Prema njegovim rečima, ako je zaista bilo gubitaka, to su bili gubici primitivne politike NATO-a, sa osnovnom željom Alijanse da igra izuzetnu ulogu u 21. veku.

„Kad smo već kod vazala… Vidite ko priča! Lepotica Evropa, uključujući i Francusku, pretvorila se u stariju devojku koja posebno pažljivo zadovoljava sve najizopačenije hirove Amerikanaca. I u tom procesu mazohističkom požudom šteti sopstvenoj ekonomiji i običnim Evropljanima“, zaključio je Medvedev.

(RT)

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte