Margarita Simonjan o bogatim Rusima u Londonu: „Kad vas je Putin upozorio pre 20 godina da će vam sve oteti niste verovali“ …

Glavna urednica novinske agencije „Rusija sevodnja“ i televizije „RT“ Margarita Simonjan ironično je prokomentarisala reakciju bogatih Rusa koji žive u Evropi, pre svega u Londonu, na činjenicu da su se našli pod sankcijama Zapada zbog specijalne operacije ruske vojske u Ukrajini.

Kako je napisala na Telegramu „iskreno zaprepašćenje izaziva zaprepašćenje nekih naših Rusa koji su se našli na udaru sankcija“.

Simonjan dodaje da su oni bili zaista ubeđeni da se to njima nikada neće dogoditi – njima investitorima, dobročiniocima, onima koji plaćaju porez, koji su sponzori nove ruske revolucije, vlasnicima evropskih klubova i jevrejskih fondova.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

„Tako nešto nije moguće! I šef (Putin) koji je pre tačno 20 godina upozorio: ‘Preznojićete se trčeći po sudovima da biste odblokirali svoj novac’, ništa ne shvata. On ne razume Zapad, nije se uklopio, on je čovek sovjetskog doba, on čak nije ni bio u uglednim londonskim dnevnim sobama.

Kad ono – eto ti. Ispostavlja se da naši Londonci – investitori, mecene koji plaćaju porez, s aspekta pravih Londonaca, nisu nikakvi Londonci, a ni Evropljani, čak ni Jevreji, već jednostavno Rusi i uvek su to i bili. Čak ne ni Rusi nego Sovjeti, takvi isti kakav je Putin, sa svim što to podrazumeva. I preznojavati se je potpuno beskorisno“, napisala je ona.

Britanske vlasti su posle početka operacije u Ukrajini uvele oštre sankcije Rusiji, a na udaru su se našli brojni ruski oligarsi koji tamo žive.