Lukašenko: Zelenski konačno shvatio da neće pobediti, bolje da pregovara

       

Bili smo spremni da sa Putinom branimo Moskvu, podrška ruskom predsedniku još je jaka, kaže predsednik Belorusije

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski konačno je shvatio da neće pobediti, rekao je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko i zbog toga, kako je kazao, Zelenski sada preduzima određene napore, kako bi izašao iz te situacije.

Zelenski je shvatio da se „kontraofanziva neće završiti ničim osim pogibije hiljada i hiljada ljudi“, te je sada počeo da polako iskazuje svoje nezadovoljstvo u razgovoru sa onima koji su inicijalno gurali Ukrajinu u sukob. Pre svega, Zelenski govori o finansijama i isporuci oružja.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Lukašenko je danas takođe poručio da i on smatra da će Kijev najverovatnije pokušati da ostvari neke konkretnije uspehe na frontu do NATO samita 11. i 12. jula, uzimajući u obzir koliko jako Kijev želi da uđe u Alijansu.

Ipak, lider Belorusije je istakao da smatra da još uvek postoji prostor za pregovore, iako, kako kaže, posle ofanzive Moskva možda i neće hteti da razgovara, tako da on predlaže Zelenskom da „sedne za pregovarački sto bez prethodnih uslova“.

Bili smo spremni da pošaljemo specijalce u Moskvu

Položaj predsednika Rusije je i dalje jak, nedavni događaji – pokušaj oružane pobune – nisu uspeli da oslabe njegov uticaj u Rusiji, rekao je Lukašenko.

„Ni ne nadajte se na to. Nije bilo kolebanja. Nije došlo do slabljenja. Putin se bavio svojim poslom“, prokomentarisao je on.

U isto vreme, lider je danas otkrio da je Minsk bio spreman da pošalje specijalce do Moskve kako bi zajedno sa Putinom štitio rusku prestonicu, da je za tim bilo potrebe. Sve je bilo pripremljeno za polazak, „dogovorili smo se“ sa Rusima, jer smo shvatili da ukoliko dođe do haosa u Rusiji, pojavila bi se pretnja i za nas, rekao je on.

Nuklearno oružje prebačeno u Belorusiju

Predsednik Belorusije osvrnuo se i na nuklearno oružje koje treba da stigne iz Rusije i poručio da je određeni broj nuklearnih bojevih glava već pristigao u Belorusiju.

Ipak, Minsk, kako uverava, ne planira nikoga da napadne tim oružjem.

(RT)

Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure