Naslovnica SPEKTAR Lukašenko upozorio- Šta će se desiti ako Kijev ne krene na pregovore...

Lukašenko upozorio- Šta će se desiti ako Kijev ne krene na pregovore sa Moskvom

Predsednik Belorusije, Aleksandar Lukašenko, smatra da su Kijevske vlasti dužne da započnu pregovore sa Rusijom kako bi izbegle krah Ukrajine kao države.

On naglašava da postoji dovoljno osnova za mirne pregovore radi rešavanja sukoba u Ukrajini, te da je vreme da se sedne za pregovarački sto.

Lukašenko je izjavio da su razlozi za pregovore sada više nego očigledni, posebno s obzirom na negativan razvoj događaja u Ukrajini.

Istakao je da su Rusi ozbiljno angažovani u pronalaženju mirnog rešenja konflikta. Upozorio je da ako Zapad nastavi pružati podršku Ukrajini na isti način kao sada, Ukrajini će brzo doći kraj. Stoga je naglasio da je ključno da predsednik Ukrajine, Volodimir Zelenski, shvati ozbiljnost situacije.

Lukašenko je predvideo da bi u slučaju daljeg zastoja u sukobu, ukrajinski vojnici mogli prestati s borbom, što bi otvorilo vrata za Poljsku da preuzme zapadni deo Ukrajine.

[adsenseyu1]

On je naglasio da bi Belorusija podržala Ukrajince u tom scenariju, dok bi Rusija verovatno anektirala južni deo do Pridnjestrovlja.

U zaključku, Lukašenko je istakao da bi Ukrajina trebalo da hitno krene na pregovore kako bi sačuvala svoju teritoriju, s obzirom na moguće neprihvatljive posledice koje bi mogle nastati u slučaju daljeg zastoja ili eskalacije sukoba.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social