Naslovnica SPEKTAR Lukašenko upozorio naciju: Zapadne službe spremaju provokaciju u Poljskoj- Optužiće ove države…

Lukašenko upozorio naciju: Zapadne službe spremaju provokaciju u Poljskoj- Optužiće ove države…

Obaveštajne službe Poljske i SAD spremaju veliku provokaciju protiv civilnog stanovništva Poljske za koju će optužiti Moskvu i Minsk, upozorio je beloruski lider Aleksandar Lukašenko.

Po njegovim rečima, „svi scenariji različitih provokacija koje otkriva obaveštajna služba“ odmah se objavljuju, koliko god je to moguće.

– Sada ćemo nastaviti tu tradiciju. Još jedna operativna informacija. Citiram doslovno (ovo je važno za Poljake): ‘poljska i američka služba pripremaju provokaciju velikih razmera protiv civilnog stanovništva Poljske za koju će optužiti Rusiju i Belorusiju’ – rekao je Lukašenko na sastanku sa rukovodiocima državnih organa sistema nacionalne bezbednosti, prenosi Belta.

Istovremeno je dodao da „Varšava pokušava da vrbuje visoke beloruske zvaničnike koji bi uspeli da zamene beloruske lidere opozicije“.

– Oni će ovde tražiti i stvarati nove i efikasnije aktiviste koji su lojalni Zapadu. Koristiće sve metode – od banalnog podmićivanja i ucena do pretnji po život vama i vašim bližnjima. Svako može biti u fokusu – ocenio je Lukašenko.

(Mediji)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social