LAVROV: „Ovo je prelomna etapa u istorijskom razvoju civilizacije – Nastavićemo da činimo sve što je potrebno“

Trenutna situacija u svetu je prelomna etapa u istoriji, smatra ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Mi razumemo sve: kakav period sada preživljava naša zemlja, Evropa, pa i ceo svet. Ovo je prelomna etapa u istorijskom razvoju civilizacije. I bez obzira na sve poteškoće, ruska diplomatija će nastaviti da kontinuirano i čvrsto brani nacionalne interese Rusije na međunarodnoj areni, čini sve što je potrebno kako bi zaštitila živote, čast, bezbednost ruskih građana i naših sunarodnika u inostranstvu“, istakao je Lavrov na sednici komisije glavnog odbora partije „Jedinstvena Rusija“ za međunarodnu saradnju i podršku sunarodnicima u inostranstvu.

Lavrov je istakao kako smatra da upravo veću samostalnost i odbranu svoje istine i svog legitimnog mesta na svetskoj areni od Ruske Federacije očekuju i mnogobrojni prijatelji i istomišljenici Rusije, koji i čine većinu članova međunarodne zajednice.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

„I, naravno, danas, kao što sam već rekao, podrška naših aktivnosti na svetskoj sceni od strane ključnih političkih snaga Rusije jasno odražava jedinstvo ruskog društva u ovom, bez preterivanja, prelomnom periodu svetske istorije“, naglasio je ruski diplomata.

Odbor „Jedinstvene Rusije“ za međunarodnu saradnju i podršku sunarodnicima u inostranstvu bavi se realizacijom spoljnopolitičkog odseka narodnog programa partije, a njegova aktivnost se tiče međuparlamentarne saradnje, migracione politike, poštovanja prava doseljenika iz Rusije u druge zemlje i očuvanja njihovog kulturnog identiteta.