Naslovnica SPEKTAR Kongresmenka: SAD umešane u proksi rat sa Rusijom jer je Bajden „na...

Kongresmenka: SAD umešane u proksi rat sa Rusijom jer je Bajden „na udici“

Sjedinjene Države su umešane u proksi rat sa Rusijom, jer je porodica američkog predsednika Džoa Bajdena „na udici“ i ne može da odbije Vladimira Zelenskog, rekla je američka kongresmenka Mardžori Tejlor Grin u intervjuu za „Foks Njuz“.

Ona je primetila, da je Kijev za vreme potpredsednika Džoa Bajdena, dobio milijardu dolara od Sjedinjenih Država u zamenu za razrešenje ukrajinskog generalnog tužioca Viktora Šokina sa njegove funkcije.

Krajem avgusta, britanski list „Dejli Mejl“ je pisao, pozivajući se na kopije mejlova, da je sin američkog predsednika, Hanter Bajden, pomogao u koordinaciji plana za zatvaranje slučajeva protiv šefa i vlasnika ukrajinske gasne kompanije „Burisma“, Nikolaja Zločevskog.

Publikacija se poziva na mejlove primljene sa izgubljenog laptopa Hantera Bajdena. U jednom od njih, od 12. maja 2014, sin aktuelnog predsednika SAD, dobio je pismo od top menadžera „Burisme“, Vadima Požarskog, u kojem se navodi da je Zločevski možda pod istragom ukrajinskog tužilaštva.

Kao rezultat toga, piše publikacija, Džo Bajden je tokom posete Kijevu u decembru 2015. javno pozvao na reformu kancelarije generalnog tužioca Viktora Šokina, a takođe je zapretio u razgovoru sa bivšim predsednikom Petrom Porošenkom, da će Ukrajini oduzeti milijarde dolara pomoći SAD, ako Šokin ne bude otpušten.

[adsenseyu1]

U oktobru 2020. godine „Njujork Post“ je objavio seriju mejlova Hantera Bajdena, u kojima se pominje da je zastupao svog oca, kada je bio potpredsednik Sjedinjenih Država, svojim poslodavcima u ukrajinskoj firmi „Burisma“.

Bivši američki predsednik Donald Tramp, je tvrdio, da je Bajden mlađi dobio milione dolara za lobiranje da „proda“ pristup svom ocu. Prepiska je navodno pronađena na laptopu Hantera Bajdena, koji je otkriven u radionici u Delaveru.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti  https://t.me/webtribune

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social