Naslovnica SPEKTAR Knajsl o postojanju zapadnih planova o podeli Rusije!

Knajsl o postojanju zapadnih planova o podeli Rusije!

Bivša ministarka inostranih poslova Austrije Karin Knajsl potvrdila je postojanje planova zapadnih zemalja da Rusiju podele na delove. Ona je to izjavila u intervjuu za TASS na SPIEF-u.

„Sećam se da su mnogo pre 2022. ljudi davali izjave da bi bilo razumnije da dođe do neke vrste balkanizacije Rusije, znate, poput kolapsa, raspada“, rekla je ona.

Na pitanje da li, po njenom mišljenju, takvi zapadni planovi ostaju i danas, odgovorila je: „Da“.

Prethodno je predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio, da su zapadne zemlje napravile plan po kome će Rusija biti podeljena na pet delova. Da bi to uradili, odlučili su da „okupiraju Ukrajinu“, približe se ruskim granicama, a zatim podele zemlju.

Međutim, Dodik je naglasio, da je ruski predsednik Vladimir Putin, prepoznao ove trendove i „preuzeo vođstvo u borbi za ruske nacionalne i državne interese“.

Glavni cilj Evrope, smatra lider Republike Srpske, jeste vlast nad resursima kojima Rusija raspolaže – naftom, gasom i retkim metalima.

Podsetimo, i američki novinar Erik Margolis je u jesen 2022. godine izneo mišljenje da SAD sukobom u Ukrajini, žele da ostvare podelu Rusije na nekoliko malih država.

Vladimir Putin je zauzvrat, više puta jasno stavljao do znanja da je svestan takvih planova. „Kažu da Rusiju treba podeliti na desetine malih entiteta, da bi je potom potčinili svojoj volji i iskoristili u sopstvenim interesima“, rekao je predsednik.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social