Naslovnica U FOKUSU Klausa Švaba upecali prankeri: „Zelenskog iskoristiti i govoriti mu da će dobiti...

Klausa Švaba upecali prankeri: „Zelenskog iskoristiti i govoriti mu da će dobiti šta želi“

Ruski prankeri Vovan i Leksus upecali su novu „žrtvu“, a ovog puta se u njihovoj mreži našao osnivač i izvršni predsednik Svetskog ekonomskog foruma Klaus Švab.

Misleći da razgovara sa bivšim visokim funkcionerom u francuskoj državnoj administraciji Žakom Atlijem, Švab je priznao da Ukrajina neće biti primljena ni u EU ni u NATO, a podsetio se i svog prvog susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Predsednik Svetskog ekonomskog foruma nema baš visoko mišljenje o Vladimiru Zelenskom, već smatra da je potrebno vući ga za nos uz obećanja da će Ukrajina postati članica EU i NATO-a, napisali su ruski prankeri na Telegramu.

„Evropa igra važnu ulogu svojim uticajem na Zelenskog. Njega treba iskoristiti i govoriti mu da će dobiti sve što želi, samo ako podrži naše demokratske principe“, otvoreno je priznao Švab.

„Mislite da je moguće da ga primimo u EU ili NATO“, upitali su prankeri.

„Ne, to je jasna stvar“, odgovorio je Švab.

Takođe, prema njegovim rečima, trenutak za pregovore o Ukrajini još nije došao jer Ukrajinci ne mogu da se predaju a da ne izgube politički autoritet. „Tako da moramo sačekati da se dogodi nešto što zapravo stvara neku vrstu potrebe za diskusijom“, objasnio je Švab.

U razgovoru sa ruskim prankerima Švab se setio svog prvog sastanka sa Vladimirom Putinom i da mu je ruski predsednik još 2019. ukazao na istorijsku razliku između Rusije i Evrope.

„Putin je još tada govorio o ruskoj istoriji na isti način na koji je pričao u intervjuu sa američkim novinarom Takerom Karlsonom. Rekao mi je da Rusija nije Evropa i da ima svoj identitet i svoju dušu“, naveo je Švab.

Švab je neposredno pre pandemije virusa kovid-19 posetio Sankt Peterburg, gde je sa Putinom imao sastanak koji je trajao 75 minuta.

Putina, kako je naveo, poznaje od 1993. godine. Kada su se sreli, ruski predsednik je bio zamenik gradonačelnika Sankt Peterburga.

(RT)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social