Kineski eksperti zabrinuli američke generale: Rusi imaju četiri načina da onesposobe moćnu mornaricu SAD

Ruska Federacija poseduje neophodan borbeni potencijal, zahvaljujući kojem je u stanju da bez posebnih problema neutrališe pretnju od nosača aviona SAD i NATO-a u slučaju punog vojnog sukoba.

Do ovog su zaključka došli novinari kineskog medija Sohu, analizirajući borbene sisteme u službi ruske vojske.

Autori materijala detaljno su govorili o tri načina za potapanje američkih nosača aviona, a takođe su objasnili kojom strategijom će ruske oružane snage eliminisati ovu pretnju na svojim granicama.

Analitičari Sohu prvo su primetili da su američki nosači aviona ozbiljno oružje sa ogromnom snagom. Dakle, ove ratne brodove je veoma teško uništiti zbog njihove ogromne veličine, oklopa ugrađenih na trup kao i pratećeg odbrambenog oružja.

Međutim, Rusija poseduje komplekse koji lako mogu da potope „nepotopive“ američke nosače aviona.

Strani stručnjaci su imenovali tri načina za uništavanje nosača aviona američke mornarice.

Dakle, Rusija, u slučaju vojnog sukoba punih razmera, može da koristi različite scenarije.

Ruska vojska može da koristi svoje hipersonične rakete, koje lako mogu u potpunosti da unište nosače aviona.

U drugoj opciji, Moskva će koristiti drugu kompetentnu taktiku, zahvaljujući kojoj koristi sisteme za elektronsko ratovanje koji mogu da unište tehničku i elektronsku opremu broda.

Postoji još jedna opcija za neutralisanje ozbiljne opasnosti koju predstavljaju američki nosači aviona. Ruski desant, iskorišćavajući ranjivost američkih ratnih brodova, može jednostavno da preuzme kontrolu nad njima, istovremeno uništavajući oružje i hapseći posadu.

„U savremenom svetu, osoblje nosača aviona može biti uništeno jednom bojevom glavom. Njihov izbor je vrlo bogat: nuklearne rakete, neutronske bombe, elektromagnetne bombe itd. A neke od ovih bombi su efikasno sredstvo za uništavanje opreme nosača aviona “, objasnili su posmatrači Sohu.

Novinari su izrazili uverenje da će Rusija, najverovatnije, iskoristiti borbeni potencijal svoje podmorske flote, uništavajući agresorove nosače aviona uz pomoć specijalnih torpeda raspoređenih na borbenim podmornicama.

Ova opcija je poželjnija, jer će omogućiti Moskvi da ne učestvuje u otvorenoj borbi sa grupom nosača aviona.

Webtribune.rs