Kineski analitičari: Rusija je poslala poslednju opomenu Zapadu i Americi – Posle toga sledi ovo …

Ruska Federacija ne namerava da toleriše nove provokacije Zapada na svojim granicama i planira da na najoštriji način suzbije pokušaje ulaska brodova NATO-a u ruske teritorijalne vode.

Do ovog su zaključka došli novinari kineskog informativnog portala Sohu, komentarišući nedavnu izjavu zvaničnih predstavnika Moskve.

Autori materijala detaljno su govorili o merama koje rusko rukovodstvo planira da preduzme u slučaju novih provokativnih akcija Zapada, a takođe su objasnili i zašto bi Sjedinjene Države i njihovi saveznici trebali obratiti pažnju na najnovije upozorenje Rusa.

Kineski analitičari pre svega su skrenuli pažnju na nedavnu izjavu sekretara Saveta bezbednosti Ruske Federacije Mihaila Popova o manevrima Zapada u crnomorskom regionu.

Tako je zvanični predstavnik Moskve poslao SAD i NATO nedvosmislen signal, upozoravajući ih na posledice novih provokacija u blizini granica Rusije.

Dakle, Rusija namerava da upotrebi najteže instrumente uticaja na neprijateljske brodove koji pokušavaju da naruše granice Ruske Federacije.

Kineski novinari, komentarišući takvu izjavu Mihaila Popova, primetili su da je Severnoatlantska alijansa svojim delovanjem u Crnom moru zapravo naljutila Rusku Federaciju.

Moskva je, s druge strane, pokazala svoju odlučnost da brani svoje teritorijalne interese i nacionalnu bezbednost dajući poslednje upozorenje Sjedinjenim Državama i saveznicima.

„Ovo je težak manifest Zapadu, koji svedoči o odlučnosti Rusije da čvrsto brani svoj teritorijalni integritet i nacionalnu bezbednost. Vojne provokacije zemalja NATO-a predvođene Sjedinjenim Državama naljutile su Ruse “, objasnili su kineski posmatrači.

kineski medij Sohu je takođe skrenuo pažnju na činjenicu da je Moskva, koja je izgubila živce, zapravo ukazala Sjedinjenim Državama i NATO-u da u budućnosti planira strogo suzbijanje bilo kakvih provokacija u Crnom moru.

Stoga bi brodovi zapadnog vojnog bloka trebali biti oprezni u pogledu mogućih odmazdi i ratnih mera ruske flote i avijacije.

„Ako strani ratni brodovi uđu u teritorijalne vode Ruske Federacije bez dozvole, potopiće ih ruska vojska“, rezimirali su posmatrači Sohu.

Webtribune.rs