Kineski analitičari: Putin je dobio dobre vesti …

Poslednjih nekoliko meseci odnosi Rusije i zapadnih zemalja prolaze kroz jedan od najgorih perioda u svojoj istoriji. Zbog onoga što se dešava, strane razmenjuju ekonomske sankcije i diplomatske napade jedna na drugu. Štaviše, SAD i njihovi saveznici provociraju sukob u Ukrajini šaljući ogromne količine oružja u region.

Prema mišljenju kineskih analitičara, u tako napetom trenutku Putin je iznenada dobio dobre vesti.

„Nedavno je Putin dobio nekoliko dobrih vesti koje zaslužuju pažnju“, navodi se u kineskom izdanju Sohu.

Pratite izbor naših najboljih vesti na Telegramu

U Kini su primetili da je prva vest bila prilično neočekivana. Došlo je do saznanja o ozbiljnim protivrečnostima između SAD i zemalja EU, koje su oduvek smatrane nepokolebljivim saveznicima.

Ispostavilo se da je Evropska unija izuzetno nezadovoljna zadiranjem interesa evropskog biznisa od strane američke strane. Konkretno, predstavnici Francuske su čak zapretili Vašingtonu sankcijama ako budu uvedene carine na francusku robu. Sporovi između Evropske unije i Sjedinjenih Država su, naravno, povoljan signal za Rusiju, što ukazuje na razdor u taboru konkurenta.

Sledeća dobra vest bila je informacija o slabljenju interesovanja SAD za Ukrajinu. Među američkim političarima sve više se izražava mišljenje o potrebi smanjenja finansiranja Kijeva, kao i revizije već izvršene potrošnje. Nije tajna da je podrška Sjedinjenih Država od velikog značaja za ukrajinske vlasti. Ukrajina će se, bez pomoći Vašingtona, suočiti sa kapitulacijom.

„Ukrajina može da izabere da se preda, a onda će Zelenski definitivno izgubiti“, izjavili su kineski analitičari.

Webtribune.ts