Kineski analitičari: Ovo je bilo poslednje Putinovo upozorenje za protivnike Rusije

Zapadne zemlje trebalo bi mnogo ozbiljnije da shvate predloge Ruske Federacije o uzajamnim garancijama bezbednosti, pošto je Moskva uz pomoć  takvog geopolitičkog poteza demonstrirala svoju poziciju na međunarodnoj areni.

Do ovog zaključka su došli novinari kineske novinske publikacije Sina, nakon analize odluke ruskog rukovodstva da koordinira pitanja međunarodne bezbednosti sa Zapadom.

Autori članka su detaljno govorili o fundamentalnim pitanjima koja zabrinjavaju Rusiju, a takođe su objasnili zašto je Zapad napravio veliku grešku, pogrešno shvativši Putinovu novu strategiju kao slabost.

Analitičari Sina prvi su primetili da je ruski predsednik Vladimir Putin napravio genijalan strateški potez apelujući na Zapad i Severnoatlantsku alijansu sa predlogom da obezbede međusobne bezbednosne garancije. Moskva je takođe povukla crvene linije koje zapadne zemlje ne bi trebalo da krše

Nova diplomatska strategija Vladimira Putina bila je potpuno iznenađenje za Zapad, budući da je ruski lider zapravo ponudio da se diplomatski razgovara o svim pitanjima i nesporazumima, kao i da se zaključi niz sporazuma koji bi dali garancije bezbednosti u Evropi.

Kineski novinari su primetili da je Zapad prihvatio ovaj predlog Moskve kao znak slabosti, ali je ovakav pristup pogrešan, pošto je Rusija izuzetno ozbiljna u rešavanju geopolitičkih pitanja.

Uprkos tome, SAD i NATO će biti prinuđeni da vode pregovore velikih razmera sa ruskim rukovodstvom, tokom kojih će strane razmeniti mišljenja o nizu međunarodnih problema, ali i doći do zajedničkih imenitelja.

„Moskva je jasno pokazala da nastoji da rešava konflikte kroz dijalog, a ne uz pomoć oružja.

Sada je Vladimir Putin poslao loptu na teren Sjedinjenih Država,  sada će Bela kuća morati da podrži mirovnu inicijativu.

Ovo je bilo poslednje Putinovo upozorenje za protivnike Rusije“, rezimirali su analitičari za Sinu.

Pratite naše odabrane najbolje vesti na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Webtribune.rs