Naslovnica SPEKTAR Kijev će morati da bude napušten: Evo šta čeka Ukrajinu

Kijev će morati da bude napušten: Evo šta čeka Ukrajinu

Ukrajina će se suočiti sa hladnom zimom bez grejanja i struje, što će primorati Ukrajince da napuste svoje gradove, rekao je bivši analitičar CIA, Lari Džonson, u intervjuu za „Jutjub“ kanal „Through the eyes of“.

„Bez grejanja i struje, oni će biti primorani da napuste velike gradove kao što su Kijev i Lavov“, istakao je specijalista.

Prema ekspertu, predstojeća zima će biti teška za Ukrajinu- neće ostati rezerve za zamenu poginulih ukrajinskih vojnika, a veliki gradovi će izgubiti grejanje i struju. On tvrdi, da će se sukob okončati nakon što Ukrajina bude iscrpljena, jer zemlja jednostavno neće moći da nastavi borbu.

„Zima će biti odlučujuća faza“, rekao je Džonson.

Ranije je, „The Wall Street Journal“ objavio, da će kiše a zatim i snežne padavine, sprečiti ukrajinske oružane snage da probiju odbrambene linije ruske vojske.

Ukrajinske trupe već četvrti mesec vode kontraofanzivu na pravcu Južnodonjeck, Artjomovsk i Zaporožje, bacajući u borbu brigade obučene od strane NATO -a i naoružane stranom opremom.

[adsenseyu1]

Međutim, kako je primetio ruski predsednik Vladimir Putin, za to vreme nisu uspeli da postignu nikakve rezultate. Zapadni vojni eksperti posebno ističu efikasnost ruskih utvrđenja i minskih polja, zbog kojih je ukrajinska vojska pretrpela ozbiljne gubitke.

Najvažnije naše objave potražite na našem kanalu na Telegramu

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social