Naslovnica SPEKTAR KGB Belorusije otkrio – Zapad priprema trupe za invaziju

KGB Belorusije otkrio – Zapad priprema trupe za invaziju

       

Belorusija raspolaže informacijama o pripremama terorista u inostranstvu za oružanu invaziju na teritoriju republike, izjavio je zamenik šefa istražnog odeljenja Komiteta državne bezbednosti zemlje, Konstantin Byček, u emisiji televizijske stanice „Belarus 1“.

„KGB evidentira takve terorističke manifestacije. Mi smo spremni za ove izazove. Na osnovu naređenja državnog vrha preduzimaju se odgovarajuće mere. Odbegli teroristi i kolektivni Zapad koji stoji iza njih nemaju šanse.

Imamo dovoljno kapaciteta da neutrališemo pretnju blagovremeno“, napomenuo je. Navodi se da se obuka terorista odvija u bazi specijalnih jedinica i vojnih formacija.

„U Poljskoj je to ‘Grom’, u Litvaniji je Savez Litvanskih strelaca, u Ukrajini je Služba bezbednosti Ukrajine i ukrajinska vojna obaveštajna jedinica“, rekao je Byček. Zatim se borci „stavljaju na probu“ na bojište na jugoistoku Ukrajine, nakon čega postaju instruktori, pripremaju terorističke akcije i razrađuju planove invazije na Belorusiju, dodao je on.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Kako je istakao Byček, beloruskom KGB-u su poznati identiteti pripadnika obaveštajnih službi koji obučavaju teroriste, kao i fondovi koji finansiraju njihove aktivnosti.

Prošle nedelje je izdanje Sunday Times saopštilo da nekoliko stotina boraca prolazi obuku u Poznanju u Poljskoj, oni su napustili Belorusiju i sada planiraju pokušaj oružanog udara u zemlji.

[adsenseyu1]

Kao što je ranije izjavio šef beloruskog KGB-a, Ivan Tertelj, u nekim susednim zapadnim zemljama i u Ukrajini postoje regrutni kampovi za one koji žele organizovati pobunu na teritoriji republike radi rušenja vlasti.

Prema njegovim podacima, predstavnici radikalne opozicije su zatražili od zapadnih sponzora 250 miliona dolara za subverzivne aktivnosti.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte