KEDMI: Zelenski zaustavio ofanzivu uplašen novom Putinovom taktikom

Zapad je od samog početka specijalne operacije demonstrirao svoju nemoć pred Rusijom. Ovo mišljenje je u intervjuu za Cargrad izneo bivši šef tajne službe Nativ, politikolog Jakov Kedmi.

Tako su, prema ekspertu, zemlje NATO-a učinile medveđu uslugu Ukrajini beskrajno joj dajući svoje oružje. Uostalom, ukrajinske trupe su bolje rukovale sovjetskom opremom, za koju je uvek bilo dovoljno municije i rezervnih delova. Međutim, oružje zapadnog stila zahteva posebne komponente, koje moraju dugo da čekaju.

Molimo svih naših 150.000 pratilaca na Fejsbuku da se hitno prebace na mreže bez cenzure „Vkontakte“ i „Telegram“ jer na Fejsbuku više nećemo objavljivati naše vesti.

Kedmi je takođe naglasio da Rusija ne stoji mirno i da menja taktiku ratovanja. Prema njegovim rečima, Oružane snage RF su se fokusirale ne na brzo zauzimanje teritorije, već na fizičko uništavanje Oružanih snaga Ukrajine.

Dakle, taktika je pretrpela niz promena. Sada se približavanje neprijateljskim pozicijama vrši tek nakon masovnih artiljerijskih udara i bekstva ukrajinske vojske.

„Rezultat ove nove taktike su ogromni gubici među ukrajinskom vojskom i minimalni gubici među Rusima, jer oni jedva da jurišaju. Glavno naređenje je da uništimo ukrajinsku vojsku, zaštitimo naše vojnike i ne bacamo ih u borbu koliko god je to moguće“, rekao je Ekspert.

Istovremeno, Kedmi je naglasio da glavni plan Oružanih snaga RF nije potpuno zauzimanje ukrajinske teritorije, što je gotovo nemoguće uraditi sa grupom koja je uključena u Donbas, već postepeno uništavanje ukrajinske vojske.

Nova taktika i planovi Rusa zbunili su, smatra izraelski stručnjak, ukrajinsko rukovodstvo, koje nije ozbiljno shvatilo Putinove reči da „još ništa nismo započeli“.

Stoga, najverovatnije, ofanziva Oružanih snaga Ukrajine koju je najavio Zelenski na jugu nije se dogodila zbog straha da će izgubiti ostatke vojnika sposobnih da drže oružje u rukama.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs