KEDMI: Ako počne rat desiće se ovako: Američke rakete leteće 30 minuta, ruske mnogo kraće …

Vojno-politički ekspert Jakov Kedmi je u emisiji Veče sa Vladimirom Solovjevom objasnio šta će SAD uraditi nakon uspešnog završetka ruske specijalne operacije u Ukrajini.

Uspešan završetak specijalne operacije Oružanih snaga Rusije u Ukrajini značiće „kolosalan poraz“ za Sjedinjene Američke Države, od čega će šteta postati još veća nego od gubitka u Vijetnamu.

Ovako je reagovao na pokušaje zapadnih stručnjaka da analiziraju situaciju u Ukrajini. Prema njegovim rečima, čak ni bivši generali „apsolutno ne razumeju“ šta se tamo zaista dešava i odlučno odbijaju da dozvole Rusiji „pobedu“ u sukobu.

„Oni razmatraju neke fantastične opcije koje im odgovaraju. Nisam čuo ni jednom: „Šta ako Rusija pobedi?“ Takvu opciju nemaju, čak ni teoretski. Rusija se neće zadovoljiti levoobalnom Ukrajinom, ali šta ako ona pobedi? Šta će onda da rade? upitao je politikolog.

Nakon što se ruska specijalna operacija završi, sa ove polazne tačke počeće nova diskusija sa Vašingtonom, od kojeg će biti zatraženo da bira između raspoređivanja NATO-a na granicama iz 1997. ili „druge opcije“, naveo je Kedmi.

„Za ovo će se voditi prava borba, koja će doći do ivice nuklearnog rata.

Amerikanci neće preći ovu granicu, oni nisu samoubilački. Oni dobro znaju šta to znači. Rat sa Sjedinjenim Državama biće odlučen u prvih 45 minuta.

Vreme leta američkih raketa je 30 minuta, ruskih mnogo manje. I tada će biti jasno gde su i da li je moguće boriti se sa tim projektilima“, zaključio je stručnjak.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

Webtribune.rs