Kanje Vest pred ostvarenjem želje – Sastanak sa Putinom – „Rusija će mu biti drugi dom“

Reper i preduzetnik Kanje Vest, sada poznat kao Je, planira put u Moskvu kasnije ove godine kako bi se sastao sa predsednikom Vladimirom Putinom, održao nastupe Nedeljne službe, izvodeći prvi put u Rusiji, ali i proširio svoje poslovne poduhvate u zemlji, kaže njegov saradnik, a prenosi „Billboard“.

Vest namerava da u Rusiji razvije svoj posao sa milijarderom Arasom Agalarovim, ruskim Trampom, kako ga ponekad nazivaju, i Agalarovim sinom muzičarem, EMIN-om.

Planovi za putovanja su trenutno u pripremi za proleće ili leto, u zavisnosti od Kanjeovog rasporeda, kaže njegov poslovni savetnik Amir Sudan, koji radi na koordinaciji Jeovih aranžmana zajedno sa advokatom Skotom Balberom.

Njih dvojica su veza između Vestovih i Balberovih klijenata, azerbejdžansko-ruskog milijardera, investitora za nekretnine, Arasa Agalarova i njegovog sina Emina Agalarova.

Rusija će biti „drugi dom“ za Jea, kaže Sudan: „On će tamo provoditi mnogo vremena“.

Aras Agalarov, blizak Putinov saradnik i, kao predsednik „Crocus“ grupe, jednog od vodećih ruskih biznismena, koga ponekad nazivaju „ruskim Trampom“ zbog toga što često sam brendira svoje zgrade.

On i njegov sin i poslovni partner, Emin Agalarov, radili su sa Donaldom Trampom na dovođenju Izbora za mis univerzuma 2013. u Moskvu i bili su u razgovorima o projektu razvoja Trampovog tornja u zemlji koji nije uspeo da se materijalizuje.

Kasnije su Agalarovi pomogli u koordinaciji zloglasnog sastanka 2016. gde su se visoki članovi Trampove predizborne kampanje sastali sa ruskom advokaticom Natalijom Veselnickajom očekujući da će dobiti prljavštinu o Hilari Klinton.

Je radi na novim poslovnim ugovorima sa Agalarovima, prema Sudanu, i iako nije mogao da otkrije detalje tih razgovora, on je predvideo da će oni povećati Vestovo bogatstvo na više od 10 milijardi dolara.

Prošlog marta Blumberg je izvestio da se njegovo bogatstvo procenjuje na 6,6 milijardi dolara zahvaljujući njegovim unosnim poslovima sa Adidasom i Gapom, ali Sudan tvrdi da taj podatak nije relevantan.

Je takođe planira muzičku saradnju sa Eminom Agalarovim u nastojanju da podignete njegov imidž u SAD. Emin Agalarov je muzičar kojeg je obučavao pokojni pevač Muslim Magomajev, voljeni ruski umetnik koji se često naziva sovjetskim Sinatrom. Pod nazivom EMIN, od početka karijere 2005. godine objavio je više od deset albuma i krenuo na brojne međunarodne turneje.

Koncerti u okviru Nedeljne službe biće prvi Kanjeovi nastupi u Rusiji u njegovoj 25-godišnjoj karijeri. To, kao i sastanak sa Putinom, je nešto što je, kako Sudan kaže, nešto što je Kanje želeo da uradi otkako je debitovao sa muzičkim projektom izvođenja gospela 2019. godine.

Nedeljna služba će se verovatno održavati u pozorištu „Crocus City Hall“, koje prima više od 7.300 ljudi, ili u Velikoj sportskoj areni u Olimpijskom kompleksu Lužnjiki sa 81.000 ljudi, ruskom nacionalnom stadionu na kome je održan veći deo Olimpijskih igara 1980. godine. Je planirate da pozove Putina da prisustvuje gospelu kao specijalni gost.

Kao branilac tradicionalnog morala, pozivajući se na Rusku pravoslavnu crkvu u svojim govorima, Putin je vodio kulturni rat protiv hip-hopa i optužio lokalne repere da truju kulturu mladih nemoralnim tekstovima.

Ipak, Putin je 2018. promenio svoj stav o žanru, rekavši da ga treba kontrolisati. „Ako je nemoguće da se zaustavi, onda to moramo da vodimo i usmeravavamo, rekao je tada savetnicima za kulturu, izražavajući posebnu zabrinutost zbog pesama o ilegalnim drogama, rekavši da je to „put ka degradaciji nacije“.

U novembru, Vest se zapravo uporedio sa Putinom, nazivajući sebe „Mladi Putin“ tokom intervjua u popularnom podkastu Drink Champs.

„Kultura je energija, a ja sam kralj kulture u poslednjih 20 i narednih 2.000 godina“, rekao je tada Je, koji je glasno podržavao Trampa tokom njegovog predsedništva, a vodio je i sopstvenu predsedničku kampanju 2020. godine, ali se na kraju kvalifikovao za pristup glasačkim listićima samo u 12 država.

Na našem “Telegram” kanalu možete pratiti naše odabrane najbolje vesti i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama. “Telegram morate instalirati na mobilnim telefonima preko Play Prodavnice.  OVDE

(b92)