Naslovnica SPEKTAR Jezivi snimak prikazuje ukrajinske vojnike zarobljene na minskom polju

Jezivi snimak prikazuje ukrajinske vojnike zarobljene na minskom polju

       

Ukrajinski dron snimio je kijevske vojnike usred neuspešnog napada tokom tekuće kontraofanzive protiv Rusije

Na mreži se pojavio dramatičan snimak drona koji prikazuje ukrajinske trupe zarobljene u minskom polju tokom kontraofanzive u ruskoj oblasti Zaporožje.

Dramatični snimak je u ponedeljak objavio ukrajinski novinar Jurij Butusov, za koga se veruje da je povezan sa bivšim predsednikom Petrom Porošenkom, ali je nakratko nestao sa njegovog internet portala i društvenih medija.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Izuzetno jeziv video čiji se link nalazi na dnu članka, navodno prikazuje neuspešan napad 47. mehanizovane pešadijske brigade, elitne ukrajinske jedinice stvorene prošle godine usred sukoba sa Rusijom.

Jedinica je očigledno dobro opremljena hardverom i opremom koju je isporučio Zapad, sa više borbenih borbenih vozila pešadije (IFV) američke proizvodnje Bredli koja se vidi na snimku dronova.

[adsenseyu1]

Na snimku koji je Butusov objavio se vidi verovatno onesposobljeni i napušteni tenk sa prikačenom opremom za minolovce, kao i nekoliko vozila Bredli. IFV-i postavljaju dimne bombe u očiglednom nastojanju da obezbede pokriće za više povređenih vojnika. Borci su se naizgled iskrcali na jako miniranoj lokaciji, pri čemu je više vojnika izgubilo udove i zadobilo druge teške povrede.

Vide se IFV kako manevrišu na terenu u pokušaju da pokupe ranjene. Može se videti kako jedan od vojnika pažljivo bira mesto za iskrcavanje dok pokušava da dođe do druga.

Borac na kraju bira krater u koji će skočiti, za koji se ispostavilo da sadrži protivpešadijske mine. Nastala eksplozija mu je odnela jednu nogu iznad kolena, kao što se vidi na snimku.

Ukrajina je započela svoju dugo najavljivanu kontraofanzivu početkom juna, više puta napadajući ruske položaje na različitim tačkama preko linija fronta, pri čemu su najintenzivnije borbe zabeležene u Donjeckoj Narodnoj Republici i u Zaporožskoj oblasti, koja je prošle jeseni zvanično uključena u sastav Rusije.

Do sada, napori nisu dali bilo kakve opipljive rezultate, jer je Kijev izgubio hiljade vojnika i stotine komada vojne opreme koju je isporučio Zapad.

Upozorenje: Video je izuzetno jeziv

Video se nalazi OVDE

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]