„Jedna od najbolje odigranih prevara u istoriji“ – Princeza Dajana nije saznala istinu

Princeza Dajana je do kraja života verovala da ju je princ Čarls varao sa dadiljom njihovih sinova Tigi Leg-Burk, kojoj je BBC sada isplatio oko 200.000 funti odštete zbog laži koje je plasirao njihov novinar Matin Bašir.

Nikad prežaljena princeza Dajana tragično je preminula verujući da je njen suprug, princ Čarls, imao aferu sa dadiljom njihovih sinova Harija i Vilijama, Tigi Leg-Burk, što se pokazalo neistinitim.

Laž je plasirao novinar Martin Bašir, a BBC je ove nedelje zbog toga Tigi isplatio odštetu od oko 200.000 funti, pa su joj se i javno izvinili, ali i princu Čarlsu, te njegovim sinovima, piše Dejli Mejl.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakte – OVDE 

U zvaničnoj izjavi BBC-ja navodi se kako je Tigi bila žrtva vrlo ozbiljnih i potpuno neutemeljenih optužbi o aferi s princem Čarlsom, koje su nažalost dovele i do njenog prekida trudnoće. Leg-Burke je izjavila da je laži progone od 1995. godine.

A iako je bivša dadilja uspela da istera pravdu, princeza Dajana umrla je verujući u laži o njoj i princu Čarlsu.

„Sećam se kada mi je Dajana rekla da je od poverljivih izvora saznala da Čarls ima aferu i da se radi o Tigi. Pocrvenela je i briznula u plač. Bila je jako ljuta na Čarlsa i rekla je sinovima da prestanu da pričaju sa Tigi. Dajana je umrla verujući da je to istina. Da je sada živa, sigurno bi joj bilo žao. No Bašir ju je napravio paranoičnom oko svega i svakoga. To je jedna od najbolje odigranih prevara u istoriji“, kazala je za The Sun Dajanina bivša psihijatrica Simon Simons.

Tigi je zaposlio sam princ Čarls 1993. godine nedugo nakon što su se on i Dajana razdvojili. Ona je Vilijama i Harija pratila na porodičnim odmorima i sa njima stvorila vrlo blisku vezu, a obojica su 1999. godine bili gosti na njenon venčanju. Ona je pak 2018. godine bila na venčanju princa Harija i Megan Markl, a bila je i kuma njihova sina Arčija.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

(dnevnik.hr)