Izraelska „Gvozdena kupola“ greškom oborila sopstvenu bespilotnu letelicu – Neko je ometao PVO sistem

Poznati izraelski protivvazdušni odbrambeni sistem „Gvozdena kupola“ zaglavio se zbog nepoznatog sistema za elektronsko ratovanje, usled čega je  greškom oborio sopstveni dron.

Izraelska vojska je greškom oborila sopstveni neimenovani vojni dron. Razlog za to su bile smetnje koje su nastale u radu kompleksa PVO, koji je, kako se ispostavilo, pogrešio zbog uticaja nepoznatog kompleksa za elektronsko ratovanje.

Prvobitno je izraelska vojska pokušala da opovrgne grešku u radu sistema PVO, ali su se kasnije pojavile fotografije na kojima se vidi oboren dron.

Naše vesti bez cenzure samo na mreži VKontakte OVDE 

U vezi sa ovim incidentom izraelska vojska je priznala grešku i uništenje sopstvenog drona.

Incident je pod istragom, pošto su sistemi protivvazdušne odbrane identifikovali sopstveni dron kao neprijateljsku metu.

Trenutno je poznato da izraelska vojska razmatra mogućnost mešanja u rad “Gvozdene kupole” od strane nepoznatog sistema za elektronsko ratovanje.

Pretpostavlja se da je rad kompleksa Gvozdene kupole namerno narušen, međutim, nema detalja o tome.

Pratite naše odabrane najbolje vesti bez cenzure na našem “Telegram” kanalu na Android telefonima preko instalacije na Play Prodavnici ili desktop računarima OVDE

Treba napomenuti da je ovo daleko od prve lažne uzbune izraelskih sistema protivvazdušne odbrane.

Već se dešavalo da je vatra otvarana na fantomske mete, a obaranje sopstvenog  drona u trenutnoj situaciji je vrlo uznemirujući slučaj.

Webtribune.rs