Iran lansirao raketu: SAD i Izrael u strahu

Iran je testirao raketu, samo nekoliko dana nakon što je pristao da se vrati za međunarodni pregovarački sto o svom nuklearnom programu.

Nije poznato kada je raketa Zoljanah lansirana.

Američka satelitska kompanija Maksar upravo je objavila fotografije koje prikazuju pripreme za takvo lansiranje u lansirnom centru Imam Homeini u provinciji Semnan.

Cilj razgovora je ukidanje sankcija Iranu ako Teheran dozvoli ponovno uvođenje kontrola koje bi ga sprečile da razvije program nuklearnog naoružanja.

Ali skeptici tvrde da bi svaka akcija koju Iranci preduzmu protiv projektila i projektila kasnije mogla biti prebačena na program nuklearnog oružja.

Iran navodi da je satelit dizajniran da snima podatke o vremenu, poljoprivredi i prirodnim katastrofama i da nema vojnu ulogu.

Ali Sjedinjene Države i Izrael strahuju da Iran koristi svoj svemirski program u vojne svrhe.

Nije objavljen datum za nastavak iranskih nuklearnih pregovora nakon što je postignut dogovor o njihovom nastavku tokom vikenda.

Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti naše najbolje vesti kao i one koje ne objavljujemo na drugim mrežama zbog specifičnog sadržaja

Naš Telegram kanal – https://t.me/webtribune

(index.hr)