Naslovnica IZA OGLEDALA Hilari Klinton obećala da će ugasiti sajtove koji šire teorije zavere

Hilari Klinton obećala da će ugasiti sajtove koji šire teorije zavere

[adsenseyu3]

hillary

[adsenseyu2]

Sloboda govora i sloboda medija će postati prošlost ako Hilari Klinton postane predsednik SAD pošto je zapretila da će ugasiti sve alternativne novinske sajtove i sve ono što vlada bude smatrala za teorije zavere.

Ona je u govoru u Renou u četvrtak navela da Donald Tramp podržava „mračne teorije zavere“, napadajući Aleksa Džounsa i Infowars, a zatim i predsednika Vladimira Putina, za kog tvrdi da stoji iza pokreta alternativnih medija.

Ove lude tvrdnje su njen pokušaj da odvuče biračima pažnju od iscurelih mejlova na WikiLeaks-u, kriveći za hakovanje Putina i Rusiju, što čak ni FBI ne može da dokaže.

[adsenseyu4]

Direktor Nacionalne obaveštajne službe, Džejms Klaper, rekao je da američka obaveštajna zajednica nije spremna da „upre prstom“.

Američka obaveštajna služba još uvek nije okrivila Rusiju za hakovanje. Međutim, nedostatak dokaza ne sprečava Hilari Klinton da upire prstom i traži odgovorne za svoje greške, preteći da će ugasiti sve alternativne medije koji objavljuju dokaze protiv nje.

https://youtu.be/Lxd-nlffxws

Ko dakle ima posla sa „mračnim teorijama zavere“, Tramp ili Klintonova?

Uopšte ne čudi što Klintonova želi da ugasi alternativne medije. Oni su poslednje utočište istražnog novinarstva. Hilari se toliko plaši istražnih novinara da nije održala pres konferenciju preko 260 dana, što je bez presedana za jednog predsedničkog kandidata.

[adsenseyu1]

Hilari Klinton više voli da sarađuje sa medijima tako što kontaktira mejnstrim novinske kuće i ispravlja njihove naslove i priče, a oni za to uzimaju novac.

Alternativni mediji ne rade na ovaj način. Oni su poslednji glas opozicije, a Klintonova preti da će ih uništiti jednom za svagda.

Toliko o slobodi govora i slobodi medija. Nebitno je da li se slažete sa onim što alternativni mediji prenose. Njihovo pravo na postojanje se mora odbraniti.

Jedan od ciljeva kampanje Klintonove je da sajtovi poput Breitbart News-a u potpunosti budu uništeni.

Webtribune.rs[adsenseyu5][adsenseyu5]