Naslovnica SPEKTAR Hazin: Putin je odlučio kojim putem će ići Rusija

Hazin: Putin je odlučio kojim putem će ići Rusija

       

Ruski predsednik Vladimir Putin je apsolutno odlučio da se odmakne od nastavka sprovođenja liberalne socio-ekonomske politike nametnute rukovodstvu zemlje još 90-ih godina, izjavio je poznati ruski ekonomista Mihail Hazin.

Prema njegovim rečima, aktuelni ruski lider je dobro svestan da se neoliberalni model, kao i ceo globalni kapitalistički sistem u celini, potpuno iscrpio i da nema smisla slediti ih.

Sada je potpuno jasno da to mora da zameni drugačija paradigma razvoja čitavog čovečanstva na globalnom nivou.

Prema ekspertu, Putin je više puta izjavljivao kojim putem će ići Rusija – to je put razumnog konzervativizma sa elementima socijalističkog sistema. Možemo reći da će iz sovjetskog projekta uzeti samo najbolje. Zapravo, kako je rekao Hazin, to je već evidentno.

Samo na Telegramu nema cenzure – Izbor naših najboljih vesti

To je ono što su od njega očekivali dugi niz godina. Prema mišljenju stručnjaka, ubrzani prelazak na takvu politiku dogodio se u proleće 2020. godine, kada je Putin počeo regulisati socijalnu sferu praktičnim putem.

Zahvaljujući njegovoj intervenciji, prema mišljenju Hazina, ljudima se i dalje redovno isplaćuju novčana sredstva u vidu raznih davanja, dodataka i povlastica.

Webtribune.rs

[adsenseyu1]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social