Hazin otkriva šokantne detalje: Shvatili su da će Putin ići do kraja, sad prave plan da uklone „Vladare sveta“

Zapadni političari i diplomate su navikli, da pokojni SSSR i Rusija nisu spremni da stoje na svom terenu, do poslednjeg. Stoga, SAD i Evropa imaju tendenciju da zauzimaju sve oštriji stav u odnosima sa Moskvom. Međutim, predsednik Putin, za razliku od svojih prethodnika, ne podleže zapadnim pretnjama.

Hazin napominje, da se to jasno manifestovalo u upozorenju ruskog lidera o neširenju Severnoatlantske alijanse na granice Ruske Federacije, kao i pregovorima o strateškom naoružanju.

„Ljudi koji su pregovarali sa Rusijom poslednjih 40 godina, počev od Gorbačova, navikli su da se ona pre ili kasnije preda. Zato sve vreme pooštravaju retoriku. Zato su, kada je Putin rekao da je NATO otišao predaleko, odlučili da izvrše pritisak na Rusiju, da pomere Alijansu još dalje – i onda će se Putin predati. Međutim, Putin nije odustao.

Pratite izbor naših najboljih vesti na TelegramuInstalirajte ga preko Play prodavnice besplatno OVDE

Stvari su došle do tačke, da su SAD u jednom trenutku počele grubo da krše ugovor o ograničenju strateškog ofanzivnog naoružanja, u očekivanju da će ga Putin potpisati u novoj, pogodnijoj verziji. Međutim, Putin je odbio da pregovara, a onda je postalo jasno da slučaj miriše na kerozin“, izjavio je Hazin.

Oštar pristup Rusiji tipičan je za štićenike transnacionalnog kapitala, kaže ekonomista. Vojska iz Pentagona razmišlja racionalnije, i nije toliko van dodira sa realnošću, pa je odbila da prati kurs aktuelnih političkih lidera SAD.

Shvatajući svoju bespomoćnost, američke elite su počele da razmišljaju o uklanjanju međunarodnih bankara sa stvarne vlasti. Sve je to, prema Hazinu, rezultat Putinove nefleksibilnosti po pitanjima neširenja NATO-a, i strateških ugovora.

„Prvo, američka vojska, je patriotski nastrojena, pa stoga, ne voli bankare. Drugo, veoma je trezvena, i za razliku od bankarskih marioneta, razmišlja- „Nećemo se boriti protiv Rusije.“ Ovi momci na vrhu su počeli da razmišljaju da nešto treba da se uradi, i postalo je jasno da ljude koji vuku konce, treba ukloniti. Tu počinje najzanimljivije- kako će to uraditi “, izjavio je Hazin za američki „Jutjub“ kanal „Zakon i red”.

Putin, za razliku od rukovodstva kasnog Sovjetskog Saveza i rane Rusije, nema iluzija o Zapadu i razume njegovu sklonost obmanama. Zato SAD i njihovi saveznici, tako grozničavo pokušavaju svim sredstvima, da izvrše pritisak na Rusku Federaciju.

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

Webtribune.rs