HAOS U SIRIJI: Narod proterao Amerikance, pa dočekao Ruse – VIDEO

Pojavili su se novi snimci iz američke okupacione zone u Siriji, odakle su američki vojnici sramotno proterani pre dve nedelje. Sada možete videti kako su ti isti meštani dočekali rusku vojsku.

Kako je izvestio portal Ruskaja Vesna, koji je dobro upoznat sa situacijom na terenu, stanovnici sela Farfara na severu provincije Hasaka su 15. juna zaustavili američki vojni konvoj koji je pokušavao da prođe teritorijom sela.

Sirijci su blokirali put, skandirali antiameričke parole, gađali kamenjem i isterali osvajače iz svog sela. Na snimku se jasno vidi kako lokalni nenaoružani stanovnici neustrašivo odgurivaju američku vojsku, sprečavajući ih da prođu.

A danas postoje novi snimci kako se stanovnici Farfare već susreću sa ruskom vojskom. Potpuna suprotnost ponašanja.

Odrasli i deca rado pozdravljaju rusku vojnu patrolu, a ruski vojnici sirijskoj deci daju obroke hrane.

Naselje Farfara sada se nalazi na teritoriji koju su okupirale SAD i proameričke Sirijske demokratske snage. Poruke o protestnim akcijama redovno stižu odavde. U aprilu 2020. demonstranti iz sela zahtevali su povlačenje američkih i turskih trupa sa teritorije Sirije.

Demonstranti su osudili nove američke sankcije uvedene prema Cezarovom aktu, kao i ilegalno vađenje i izvoz sirijske nafte, suprotstavljajući se eksploataciji prirodnih resursa zemlje.

U znak protesta, Sirijci su spalili američku zastavu. A u julu iste godine stanovnici ovog naselja bacali su kamenje na američki vojni konvoj.

(pravda.rs)