Haos: Francuska raspoređuje 45.000 policajaca za treću noć nemira

       

Oko 45.000 policajaca i žandarma biće raspoređeno u Francuskoj da se bore protiv demonstranata u neredima treću noć zaredom, javio je BFMTV, pozivajući se na ministra unutrašnjih poslova Žeralda Darmenina.

„Žerald Darmenen je održao sastanak o pitanjima bezbednosti ovog nedeljnog popodneva i povodom toga je odlučio da nastavi rad iste policijske jedinice kao prethodna dva dana, tačnije 45 hiljada policajaca i žandarma raspoređenih širom Francuske“, izveštavaju novinari.

Kako prenosi kanal, ministar je ponovio stroga uputstva i ponovo zatražio što pre hapšenje izgrednika.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Policajci su u utorak ujutro pucali i ubili 17-godišnjeg tinejdžera tokom provere na putu u Nanteru, koji je, prema rečima bezbednosnih zvaničnika, odbio da ispoštuje njihove zahteve.

U nizu gradova u Francuskoj izbili su nemiri koji traju nekoliko dana.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova, širom zemlje mladi su zapalili oko 3,8 hiljada automobila, kao i zgrade policije i vlade.

Prema podacima Ministarstva privrede, opljačkano je oko 250 ekspozitura banaka, 200 prehrambenih prodavnica i desetak tržnih centara.

Specijalne policijske snage su raspoređene u više gradova, uključena su oklopna vozila i helikopteri. Ukupno je privedeno oko 3 hiljade ljudi, uključujući mnogo maloletnika.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte