Naslovnica U FOKUSU General Bundesvera: Tri ključna čoveka Nemačke zagovornici rata u Ukrajini, nikad nisu...

General Bundesvera: Tri ključna čoveka Nemačke zagovornici rata u Ukrajini, nikad nisu služili vojsku

Ronhof navodi da je u Ukrajini zabranjeno 11 opozicionih partija, politička samoubistva su postala svakodnevnica, u medijima nije dozvoljena kritika ukrajinske države, kao i da postoji visok nivo korupcije

Bivši general Bundesvera Gerd Šulce-Ronhof više od godinu dana uzalud pokušava da utiče na Saveznu vladu da odustane od pogrešnog puta isporučivanja vojne pomoći Kijevu i eskalacije sukoba sa Rusijom, i da umesto toga pokrene politiku koja će dovesti do mira u Ukrajini.

Povodom ovog pitanja, penzionisani general nemačke vojske se u više navrata obraćao nemačkim političarima i poslanicima, preko partijskih linija, pismima, apelima i konkretnim sugestijama, oslanjajući se na svoju stručnost i vojnu kompetenciju.

Nažalost, niko od njih ga nije saslušao, a Ronhof je imao identična iskustva kao i mnoge njegove kolege koje su napustile službu ili su i dalje aktivni oficiri Bundesvera, zbog čega moraju biti uzdržani u svojim kritikama.

Zbog toga je Ronhof napisao još jedno pismo, ovoga puta otvoreno, namenjeno čitavoj javnosti u kom se osvrće na Specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini i politiku Nemačke vezane za ovaj sukob.

Bivši general optužuje „tri kralja“ – kancelara Olafa Šolca, ministra finansija Kristijana Lindnera i ministra za ekonomiju i klimatske mere Roberta Habeka – da su kad su bili mlađi odbijali služenje vojnog roka radi zaštite „nemačke slobode i demokratije“, dok danas troše više od 10 milijardi evra da produže „besmisleni rat“ i zaštite „slobodu, demokratiju i zapadne vrednosti u stranoj državi koja nije ni demokratska niti poštuje zapadne vrednosti“.

Ronhof dalje navodi da je u Ukrajini zabranjeno 11 opozicionih partija, politička samoubistva su postala svakodnevnica, u medijima nije dozvoljena kritika ukrajinske države, kao i da postoji visok nivo korupcije.

Stoga on poručuje i poziva tri čoveka koja su iskoristila „prigovor savesti“, da ostanu verni svom nekadašnjem „mirovnom mentalitetu“ i da u Bundestagu i Saveznoj vladi počnu sa radom na što bržem okončanju sukoba u Ukrajini i odustanu od nerealnih ideja o „ukrajinskoj pobedi“.

Bivši general Bundesvera je ocenio i da je dobar deo nemačkog naroda nezadovoljan jer nije obavešten o pozadini sukoba u Ukrajini zbog kog Nemačka svake godine ulaže 10 do 15 milijardi evra u „besmisleni rat i smrt desetine hiljada Rusa i Ukrajinaca“, dok su njihovi budžeti sve manji i manji.

Prema njegovom mišljenju, većinu nemačkih političara prvenstveno zanima pobeda Ukrajinaca i poraz Rusa, a tek posle toga mir. Stoga Ronhof smatra, da ako nemačka vlada doprinese eskalaciji sukoba u koji će biti uvučena i Nemačka, narod mora podsetiti vladu na njenu prvu dužnost – zaštitu sopstvene države i naroda.

(rt.rs)

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social