Francuski analitičar: Ispostavilo se da sami sebi namećemo naše antiruske sankcije

Evropa je udarila samu sebe uvođenjem antiruskih sankcija, rekao je Kalman Šnur, kolumnista francuskog izdanja AgoraVox.

On je podsetio na martovsku izjavu šefa francuskog ministarstva finansija Bruna Le Mera u kojoj je političar govorio o „zastrašujuće efikasnim“ sankcijama i obećao da će voditi sveopšti ekonomski rat sa Rusijom.

Umesto toga, kako je primetio Šnur, ruska rublja je ojačala, uprkos slabljenju nakon početka specijalne operacije u Ukrajini. To se dogodilo nakon što je Moskva prešla na obračune sa nizom zemalja za gas u rubljama i povećala se potražnja za valutom.

„Ispostavilo se da sami sebi namećemo naše antiruske sankcije“, zaključio je posmatrač.

Poslanica francuskog parlamenta Marin Le Pen ranije je na konferenciji za novinare u Parizu rekla da su sankcije koje je EU uvela Rusiji nanele više štete samoj Evropi.

Poslanik francuskog parlamenta i sekretar za štampu stranke Nacionalni skup Loran Žakobeli pozvao je na ukidanje ograničenja kako bi se sa Francuza skinuo teret njihovih posledica i rešila kriza u Ukrajini.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs