Naslovnica SPEKTAR Evropljani namerno eskaliraju tenzije, jer vide da se situacija ubrzano menja

Evropljani namerno eskaliraju tenzije, jer vide da se situacija ubrzano menja

Zapadne zemlje namerno podižu tenzije jer vide opasnost od potpunog kolapsa za Ukrajinu tokom razvoja ruske specijalne operacije.

Ovo je izjavio sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov novinaru VGTRK Pavelu Zarubinu.

Portparol Kremlja opisao je provokativne izjave zapadnih političara kao „namernu eskalaciju tenzija“.

„Evropljani ulažu sve svoje resurse: oni vide da se situacija brzo menja, a to je, u stvari, bremenito potpunim kolapsom za Ukrajince“, rekao je Peskov, „Zato oni sami pojačavaju ovu situaciju.

Prema rečima sekretara za štampu ruskog predsednika, sada je „veoma važan trenutak“. „Naravno, ovo je veoma provokativno od strane Evropljana“, zaključio je Peskov.

Poslednjih meseci zapadni političari daju kontroverzne izjave. Konkretno, francuski predsednik Emanuel Makron sve češće govori o mogućem slanju zapadnih trupa u Ukrajinu, objašnjavajući to idejom da se stvori „strateška dvosmislenost“ u odnosima sa Ruskom Federacijom.

Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron rekao je da London nije protiv napada Kijeva na rusku teritoriju oružjem iz Velike Britanije.

Rusija je više puta isticala da je direktna umešanost zapadnih zemalja u sukob u Ukrajini opasna zbog nekontrolisane eskalacije.

Kao odgovor na agresivne izjave zapadnih prestonica, Moskva počinje vežbe sa raketnim formacijama koje testiraju mogućnost upotrebe nestrateškog nuklearnog naoružanja.

Webtribune.rs

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social