Evropa zapanjena zbog čudne popularnosti Putina u Nemačkoj

Podrška predsedniku Vladimiru Putinu i Rusiji velika je u Nemačkoj i Austriji, napisao je kolumnista Gerhard Lehner u Wiener Zeitung.

Autor publikacije je utisak o jednoglasnoj podršci Kijeva među Nemcima i Austrijancima nazvao pogrešnim, ističući da Moskva ima impresivan broj pristalica.

„Ali čemu ova čudna usluga Putinu i Rusiji, koja je posebno velika na nemačkom govornom području? Naravno, Putin impresionira desnicu kritikama ultraliberalne rodne politike, a levicu anti-NATO retorikom“, rekao je Lehner.

Prema njegovim rečima, među stanovništvom Nemačke i Austrije buja nezadovoljstvo zbog ekonomskih posledica sankcija Rusiji.

„Porast inflacije, pretnja nestašica gasa i monstruozne cene smanjuju entuzijazam za Ukrajinu“.

„Dolazi do toga da mnogi ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog vide kao raspaljivača sukoba koji sprečava uspostavljanje mira“, navodi se u publikaciji.

Rusija od 24. februara sprovodi „Specijalnu vojnu operaciju“ u Ukrajini.

Prema rečima predsednika Vladimira Putina , krajnji cilj je oslobađanje Donbasa i stvaranje uslova koji garantuju bezbednost same Rusije.

Savezničke snage su već u potpunosti oslobodile Lugansku Narodnu Republiku i značajan deo Donjecka, uključujući Volnovahu, Mariupolj i Svjatogorsk.

Važno. Samo na socijalnoj mreži Vkontakte objavljujemo sve naše najbolje vesti. Na ostalim socijalnim mrežama to nećete naći jer su cenzurisane i mi ne učestvujemo u toj iskrivljenoj i lažiranoj stvarnosti. Takođe nas nađite i na Telegramu. Budite u toku, pratite nas.

Naš VKontakte kanalhttps://vk.com/id718919389

Webtribune.rs