Ekspert: Zamrzavanje sukoba u Ukrajini opasno je za Rusiju

„Zamrzavanje sukoba u Ukrajini će rezultirati time da kijevski režim povrati snagu tokom zime, popravi opremu i nabavi novu, mobiliše se i krene u napad na proleće sledeće godine“,

Ovo je izjavio vojni dopisnik Aleksandar Koc na Radiju Komsomolskaja Pravda.

„Najviše se bojim da će doći do nekakvog zamrzavanja, kada Ukrajina ne napreduje a mi se ne pomeramo – ima artiljerijskih duela a u ovom trenutku Zapad tiho proizvodi municiju za Ukrajinu, snabdeva, proizvodi opremu, menja uništenu opremu.

Ukrajina sprovodi još jednu mobilizaciju u kojoj poziva žene, HIV zaražene, psihopate, tuberkulozne i tako dalje… Oni sada donose takve zakone da bi svi ti ljudi mogli da budu pozvani a na proleće nas sve čeka novi front: Ukrajina je ponovo u ofanzivi, a mi je ponovo odbijamo“, rekao je Koc.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Po njegovom mišljenju, Rusija treba da iskoristi „prozor mogućnosti“ i izvede svoju kontraofanzivu.

„Ipak, želeo bih da iskoristimo priliku nakon što Ukrajini ponestane vojnika i budemo u mogućnosti da sprovedemo sopstvenu protivofanzivnu operaciju.

Međutim, malo je verovatno da će početi pre mraza, osim u onim oblastima gde to vreme dozvoljava. Čini mi se da ćemo ipak ove godine videti neku našu ofanzivnu operaciju“, zaključio je Koc.

Webtribune.rs


Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social