Naslovnica SPEKTAR Ekspert: Zamrzavanje sukoba u Ukrajini opasno je za Rusiju

Ekspert: Zamrzavanje sukoba u Ukrajini opasno je za Rusiju

„Zamrzavanje sukoba u Ukrajini će rezultirati time da kijevski režim povrati snagu tokom zime, popravi opremu i nabavi novu, mobiliše se i krene u napad na proleće sledeće godine“,

Ovo je izjavio vojni dopisnik Aleksandar Koc na Radiju Komsomolskaja Pravda.

„Najviše se bojim da će doći do nekakvog zamrzavanja, kada Ukrajina ne napreduje a mi se ne pomeramo – ima artiljerijskih duela a u ovom trenutku Zapad tiho proizvodi municiju za Ukrajinu, snabdeva, proizvodi opremu, menja uništenu opremu.

Ukrajina sprovodi još jednu mobilizaciju u kojoj poziva žene, HIV zaražene, psihopate, tuberkulozne i tako dalje… Oni sada donose takve zakone da bi svi ti ljudi mogli da budu pozvani a na proleće nas sve čeka novi front: Ukrajina je ponovo u ofanzivi, a mi je ponovo odbijamo“, rekao je Koc.

Na Telegramu bez cenzure – Izbor naših najboljih vesti

Po njegovom mišljenju, Rusija treba da iskoristi „prozor mogućnosti“ i izvede svoju kontraofanzivu.

„Ipak, želeo bih da iskoristimo priliku nakon što Ukrajini ponestane vojnika i budemo u mogućnosti da sprovedemo sopstvenu protivofanzivnu operaciju.

Međutim, malo je verovatno da će početi pre mraza, osim u onim oblastima gde to vreme dozvoljava. Čini mi se da ćemo ipak ove godine videti neku našu ofanzivnu operaciju“, zaključio je Koc.

Webtribune.rs

[adsenseyu4]

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social