Naslovnica U FOKUSU Drama u Crnom moru: Rusija sprečila ukrajinski napad na brod

Drama u Crnom moru: Rusija sprečila ukrajinski napad na brod

Ruska vojska uništila ukrajinske dronove koji su napali brod ruske Crnomorske flote „Ivan Hurs“, javlja rusko Ministarstvo odbrane

Oružane snage Ukrajine bezuspešno su pokušale da vodenim dronom napadnu brod „Ivan Hurs“ u Crnom moru, navodi se u izveštaju Ministarstva odbrane Rusije.

„Oružane snage Ukrajine su danas u 5.30 časova bezuspešno pokušale da sa tri vodena drona napadnu brod Crnomorske flote ‘Ivan Hurs’, koji osigurava bezbedno funkcionisanje gasovoda ‘Turski tok’ i ‘Plavi tok’ u ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Republike Turske“, navodi se u saopštenju.

Otvorite Telegram da primate izbor naših najboljih vesti

To se dogodilo 140 kilometara severoistočno od Bosfora, navodi Ministarstvo i dodaje da je ruska vojska uništila sve dronove.

Ministarstvo je pojasnilo da ruska flota čuva gasovode nakon što je izvršena sabotaža na gasovodima Severni tok u Baltičkom moru.

„Ivan Hurs“ je izviđački brod srednje veličine, dizajniran za pružanje komunikacija i kontrole flote, obavljanje elektronskih obaveštajnih zadataka i vođenje elektronskog ratovanja.

[adsenseyu1]

Ima deplasman od oko četiri hiljade tona, dužine oko 100 metara. Radijus plovidbe mu je preko osam hiljada nautičkih milja, a u sastav Crnomorske flote primljen 2018. godine.

(RT)

Pratite naše najbolje vesti na Vkontakte 

[adsenseyu4]