Naslovnica SPEKTAR Dokazao efikasnost – Pored njega ne prolaze „Atakams“ i „Storm šedou“

Dokazao efikasnost – Pored njega ne prolaze „Atakams“ i „Storm šedou“

Ruski protivvazdušni raketni sistem S-350 „Vitjaz“ dokazao je svoju efikasnost u zoni specijalne operacije protiv američkih raketa „atakams“, „storm šedou“ i drugih projektila.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da jedan takav sistem uspešno odbija masovne napade neprijateljskih visokopreciznih raketa.

Kako se navodi, izvedeno je 16 lansiranja i pogođeni su svi ciljevi.

„U zoni specijalne vojne operacije, borbene jedinice PVO sistema S-350 uspešno su odbile neprijateljske vazdušne udare.

Sistem obara balističke i krstareće rakete zapadnog tipa – ‘atakams’ i ‘storm šedou’. S-350 može da zaustavi celu eskadrilu neprijateljskih aviona ili helikoptera – do 16 u jednoj salvi“, navodi Ministarstvo odbrane Rusije.

„Vitjaz” se od svih drugih protivvazdušnih sistema, ruskih i stranih, razlikuje po tome što njegov lanser sadrži 16 projektila, koje se mogu lansirati jedna za drugom.

Prema rečima samih pripadnika protivvazdušnih snaga Rusije, jedan sistem S-350 je sposoban da obezbedi salvu koja je po efikasnosti jednaka radu divizije S-300.

Sistem S-350 „Vitjaz“ je jedan od najnovijih sistema PVO. Odlično dopunjuje moćne sisteme kao što su S-300 i S-400 i na neki način ih čak i prevazilazi.

Najnovije i najvažnije vesti i analize na našem Telegramu – Prijavi se

Pratite tokom 24 sata naše najbolje vesti samo na Vkontakte 
Otvorite novu mrežu Truth Social