Devojčica ujedinila Novosađane koji čekaju u redu da kupe krofne – VIDEO

       

Nina Ninković, devojčica iz Novog Sada, danima prodaje krofne sa majkom kako bi prikupila novac za lečenje bolesnog oca.

Na društvenim mrežama šire se snimci ogromnih redova koje su napravili Novosađani kako bi pomogli ovoj devojčici velikog srca.

Jedan od većih izazova sa kojima se suočavaju Nina i njena mama je to što ne mogu da naprave dovoljan broj krofni, pa je ova priča ujedinila ceo Novi Sad.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Svi koji su voljni da pomognu u pravljenju ove poslastice mogu da se jave na brojeve telefona 0629725942 i 0621916360.

Takođe, oni koji nisu u mogućnosti da pomognu u pravljenju krofni, niti da dođu na mesto prodaje, mogu uplatiti novac na račun Zoran Ninković, Veternik, ulica Atar 29e dinarski račun: 160-6000001731510-63 i devizni: RS35160600000173153003.

Mali: Država će pomoći ocu devojčice

Siniša Mali izjavio je danas da će država pomoći lečenje čoveka čija je ćerka započela akciju prikupljanja novca za njegovo izlečenje prodavanjem krofni.

„Novca imamo, pomoći ćemo. Sinoć sam saznao za taj slučaj, čovek nam se nije obraćao za pomoć, već danas će se pregledati njegova dokumentacija. Žao mi je što ranije nije kontaktirao sa državnim institucijama. Naravno da ćemo pomoći“, rekao je Mali gostujući u Jutarnjem programu TV Pink.

On je istakao da ne postoji osoba ili institucija kojima država nije pomogla, što smo, kako je rekao, pokazali kroz poslednje tri godine kroz pomoći koje dajemo

Mali se osvrnuo i na pomoć oboleloj deci, rečima da se u ovom trenutku izdvaja 40 puta više novca za obolelu decu čije zdravstveno stanje zahteva lečenje u inostranstvu.

 

(Sputnik,B92)

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte