Naslovnica SPEKTAR Vojni ekspert: Samo odlučujući udarac Rusije zaustaviće Zapad

Vojni ekspert: Samo odlučujući udarac Rusije zaustaviće Zapad

       

Ukrajinska komanda, uprkos izuzetno ranjivoj i opasnoj poziciji Oružanih snaga Ukrajine na liniji fronta, neće odustati od nastavka ofanzive.

Neprijatelj će još nekoliko puta pokušati da probije odbranu Oružanih snaga RF u određenim oblastima.

Ovaj zaključak je doneo poznati vojni stručnjak, direktor Muzeja PVO Jurij Knutov. On je cenio taktičke odluke Oružanih snaga Ukrajine, a takođe je objasnio kako Rusija može brzo i efikasno da zaustavi ukrajinsku ofanzivu, primoravajući kijevski režim da odustane od novih vojnih avantura.

Otvorite Telegram da bez cenzure primate izbor naših najboljih vesti

Jurij Knutov je podsetio da je kijevski režim zapravo kontrolisan iz zapadnih zemalja, a za sve vojne kampanje Oružanih snaga Ukrajine najverovatnije su odgovorne SAD, Velika Britanija i zemlje Evropske unije.

Uprkos katastrofalnom početku i velikim gubicima, Kijev ne planira da zaustavi ofanzivu ukrajinske vojske.

[adsenseyu1]

Međutim, neprijatelju je ostalo dosta vremena za nove pokušaje razvoja vojnih operacija na liniji fronta. Stvar je u tome što će do jeseni ukrajinska komanda biti prinuđena da napusti ofanzivne kampanje zbog lošeg vremena.

Prema rečima vojnog eksperta, sada Zapad tera kijevski režim da sve svoje snage i rezerve baci u ofanzivu kako bi probio odbranu Oružanih snaga Rusije i presekao kopneni koridor ka Krimu.

Međutim, Rusija može naterati Zapad da odustane od svojih planova. Samo odlučujući udarac Oružanih snaga RF omogućiće da se primoraju SAD i evropske zemlje da prekinu sukob.

„Zapad nije započeo ovu kampanju da bi se povukao sa naših granica. Samo odlučniji udarac neprijatelju, koji smo u stanju da nanesemo pre zime, sposoban je da otrezni zemlje NATO-a, i Vašington“, objasnio je ekspert.

Zbog ofanzive Oružanih snaga Ukrajine, Rusija može da preduzme oštre geopolitičke mere koje ne samo da će neutralisati ukrajinsku pretnju, već i dati dobru lekciju zapadnim zemljama.

Da bi se to uradilo, neophodno je proširiti obim specijalne operacije Oružanih snaga Ruske Federacije, dovodeći kijevski režim u težak položaj.

Webtribune.rs

Otvorite novu mrežu Truth Social bez cenzure
Pratite tokom 24 sata bez cenzure naše najbolje vesti samo na Vkontakte 

       

[adsenseyu4]